El PP presenta una PNL en la qual insisteix en la "necessitat d'aprovar la Llei ELA com més prompte millor"

La portaveu de Política Social del GPP, Elena Bastidas, afirma que "és una urgència i prioritat, ja que es va quedar a punt en l'anterior legislatura"

Guardar

Elena Bastidas, portaveu de Serveis Socials del GPP
Elena Bastidas, portaveu de Serveis Socials del GPP

La portaveu de Serveis Socials del GPP, Elena Bastidas, ha anunciat hui que el seu grup parlamentari ha presentat una iniciativa parlamentària per a aprovar l'anomenada Llei ELA en l'àmbit nacional amb la urgència més gran possible". Bastidas ha recordat que "aquesta Llei des que va quedar a portes en l'anterior legislatura i per això és important no perdre ni un minut. Una vegada constituït el nou parlament cal donar l'espenta final a aquesta Llei tan demandada i esperada tant pels malalts d'ELA com pels seus familiars".

La diputada del GPP ha acusat el "PSOE de ser el causant del bloqueig en l'aprovació de la Llei en l'anterior legislatura" i insta al grup parlamentari en el Congrés a "agilitar juntament amb el PP l'aprovació d'aquesta Llei per a no continuar jugant amb l'esperança dels malalts". La portaveu de política social ha afirmat que "des del PPCV ja ens hem posat en contacte amb el nostre grup parlamentari a Madrid per a transmetre'ls la importància de dur a terme aquesta iniciativa".

"Som conscients que l'ELA és una malaltia amb una elevada complexitat que fa que el pacient requerisca cures permanents i, per tant, s'ha d'abordar de forma integral, més enllà del camp sanitari", ha assegurat. En aquest sentit, Bastidas ha asseverat que anem a treballar conjuntament amb el Consell per a impulsar un estudi específic que vaig avaluar les necessitats i problemàtiques que afecten les persones amb esclerosi lateral amiotròfica en el marc de serveis socials i sistemes de suport i inclusió social de la Generalitat Valenciana". Bastidas ha assegurat que "ha de ser objectiu prioritari de les administracions públiques dur a terme una avaluació de l'impacte del Pla d'atenció a persones amb esclerosi lateral amiotròfica".

Arxivat a:

Destacats