El Govern planteja portar aigua de Sagunt a Catalunya davant la greu sequera

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat que està "a favor de la solidaritat hídrica entre regions" i que no perjudicaria a la província de València

Guardar

Carlos Mazón i Salomé Pradas en una dessaladora
Carlos Mazón i Salomé Pradas en una dessaladora

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha mantingut este dissabte una reunió amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, per a traslladar-li la intenció de portar aigua en vaixells des de la dessalinitzadora de Sagunt a Catalunya per la greu situació de sequera en la qual es troba. Així, el cap del Consell ha explicat que està "a favor de la solidaritat hídrica entre regions, que ha d'estendre's de manera oficial a tota Espanya".

Mazón ha destacat que està a favor que "l'aigua dessalada tinga un ús prioritari i quasi exclusiu per a emergències de consum de boca, no per a reg perquè això és molt perjudicial per als nostres cultius i cítrics", ha assegurat.

Així mateix, el màxim responsable de l'executiu valencià ha indicat que la ministra "li ha garantit que augmentar la capacitat de la dessaladora per damunt del 15% no té cap afecció per a les necessitats de la província de València".

A més, el president de la Generalitat Valenciana li ha plantejat una reunió a la responsable del ministeri per a abordar les necessitats hídriques de la Comunitat Valenciana en temes com els transvasaments o l'emergència de l'Albufera.

Finalment, el president ha recordat el compromís del Consell per a defensar el dret a l'aigua "que necessita i mereix la Comunitat Valenciana". A més, ha apuntat alguna de les accions que ja ha dut a terme la Generalitat com les obres del post transvasament amb l'adjudicació del tram 1, en el qual en breu s'iniciaran les obres, amb un pressupost de 9 milions d'euros o la licitació del tram 2 d'esta infraestructura.

Destacats