Bernabé: "Les obres en l'N-220 canviaran radicalment Manises, guanyant un gran espai verd lúdic i esportiu"

Es crearà un espai per als vianants enjardinat a Manises que connectarà tots dos costats de l'actual N-220 i facilitarà l'accés al polígon Fuente del Jarro de Paterna

Guardar

Obres d'accés a l'aeroport de Manises
Obres d'accés a l'aeroport de Manises

"El Govern d'Espanya torna a comprometre's amb la Comunitat Valenciana, els seus municipis, empreses, infraestructures estratègiques i la qualitat de vida de les persones". Així ho ha assegurat la delegada del Govern, Pilar Bernabé, en la visita que ha realitzat este divendres a les obres duplicació de la calçada de l'N-220 d'accés a l'aeroport de Manises.

Un projecte que servirà per a millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat viària de l'N-220 d'accés "a una infraestructura estratègica com és l'aeroport de València" al mateix temps que "canviarà radicalment la fesomia de la ciutat de Manises que guanyarà un espai verd lúdic i esportiu i de convivència, més habitable i més saludable", ha assenyalat Bernabé.

Les actuacions, que suposen una inversió per part del Govern d'Espanya que supera els 94 milions d'euros, suposaran "la millora de les comunicacions entre polígons industrials com a Fuente del Jarro, afavorint la competitivitat de les empreses i la seua connectivitat", tal com destaca la delegada del Govern.

Característiques de l'obra

La intervenció del Ministeri de Transport i Mobilitat Sostenible contempla l'increment de la capacitat de l'actual carretera N-220 mitjançant la seua duplicació en dues calçades amb dos carrils per sentit, que evitarà els embossos en hores punta en este tram de carretera. A més, donarà lloc a un enllaç entre l'autovia V-30 en sentit by-pass i Manises-Aeroport i afavorirà la connexió ciclovianant amb l'aeroport unint-lo amb el nucli urbà de Manises amb un triple itinerari segur per a vianants i ciclistes.

El projecte també preveu dotar a Manises d'un espai enjardinat de 20.000 m², amb zones esportives i parc infantil, que té per objectiu donar plena connexió rodada i per als vianants entre les dues zones del municipi a banda i banda de l'actual N-220. A més, el cobriment de la calçada de l'actual N-220 i el soterrament del trànsit rodat comportarà una important reducció del soroll per als veïns de la zona.

L'accés al polígon industrial Fuente del Jarro de Paterna també es veurà millorat mitjançant la construcció de sengles vies col·lectores en l'enllaç de la V-30. A més, s'està construint un nou accés rodat, a través de l'actual enllaç de Manises–Paterna, que substituïx al que ja existia, a través del camí de servici de la V-30.

La delegada ha recordat que dimarts passat, el Ministeri de Transports va adjudicar per 3,8 milions d'euros les obres complementàries per a duplicar l'N-220 d'accés a l'aeroport de València. Estes actuacions consistiran en la millora del ramal de connexió per a permetre el moviment directe dels vehicles des de la V-11 a la A-3 en direcció Madrid. "Es millorarà així la seguretat viària d'este enllaç, en evitar el pas per la glorieta actual", ha dit Bernabé.

Destacats