El Govern convoca demà als consellers de les CCAA per a analitzar el pla d'estalvi energètic

Guardar

Mesurador de temperatura en els jutjats de Carlet
Mesurador de temperatura en els jutjats de Carlet

El Govern ha convocat per a aquest dilluns la Conferència Sectorial d'Energia per a analitzar al costat dels màxims responsables autonòmics en les àrees d'Energia, Indústria i Comerç els detalls del reial decret llei de mesures de sostenibilitat, estalvi i eficiència energètica per a reduir la dependència del gas natural en el context de la guerra a Ucraïna aprovat el dilluns en Consell de Ministres.

A la trobada, que se celebrarà de manera telemàtica, estan convocats els màxims representants autonòmics en matèria d'Energia, Turisme i Comerç, així com la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica.

La reunió estarà presidida per la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, juntament amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la secretària d'Estat d'Energia, Sara Aagesen.

El Ministeri de Transició Ecològica ha explicat que l'objectiu de la reunió és "alinear les polítiques d'estalvi i eficiència energètica de totes les administracions i reafirmar el compromís d'estalvi d'un 7% del consum energètic adquirit per Espanya davant la UE per a fer front a les conseqüències socioeconòmiques del conflicte a Ucraïna".

De la mateixa manera, la reunió servirà per a resoldre dubtes sobre l'abast i aplicació de les disposicions contingudes en el reial decret, que entraran en vigor a les 00.00 hores del dimecres 10 d'agost.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va demanar aquest dissabte al Govern que es reunisca amb els consellers autonòmics per a abordar el pla d'estalvi energètic, en una trobada de major nivell que el "tècnic" convocat per al dimarts pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

"Després del caos provocat i el nivell d'insults del Govern, ara rectifiquen... Improvisen una reunió tècnica, sense ordre del dia, quan el problema que han creat és de primer nivell polític", va escriure la presidenta madrilenya en el seu compte de Twitter en resposta a eixa convocatòria.

Destacats