El Govern aprova un xec de 200 euros destinat a famílies vulnerables

Aquestes ajudes beneficiaran a les famílies que guanyen menys de 27.000 euros a l'any

Guardar

Una mare en el seu habitatge de València
Una mare en el seu habitatge de València

Acaba l'any i amb això s'anuncien les últimes mesures de 2022. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha informat de l'aprovació d'un xec de 200 euros que anirà destinat a alleujar a les famílies més vulnerables que estan patint la crisi econòmica derivada de la inflació i de la guerra d'Ucraïna.

Pedro Sánchez ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació després de realitzar l'última reunió del Consell de Ministres de l'any i aprovar un paquet de mesures que té com a objectiu tindre un impacte d'uns 10.000 milions d'euros. L'anunciat hui entrarà en vigor a partir del pròxim 1 de gener.

Per això, s'ha aprovat aquest xec de 200 euros que anirà destinat a les famílies que guanyen menys de 27.000 euros a l'any tinguen menys de 75.000 euros de patrimoni. Al principi, es va plantejar la possibilitat d'augmentar la quantia a 300 euros, encara que finalment s'ha optat per rebaixar-ho perquè arribe a més famílies.

El secretari d'Economia de Podemos i secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, ha afirmat, en una entrevista en 'Els matins' d'RNE, que arribaria a "prop de 5 milions de famílies" i que s'aplicaria "de manera immediata".

A més d'aquesta iniciativa, s'han aprovat la congelació dels preus dels lloguers vigents, l'eliminació dels 20 cèntims per litre de gasolina, excepte per a transportistes i la pròrroga de la rebaixa fiscal de gas i llum i el transport gratis en rodalia.

Arxivat a:

Destacats