Gómez emplaça a Catalá al fet que aclarisca si nega la violència de gènere i fomenta els Bous al Carrer

Sandra Gómez adverteix que el PP convertirà València en referent del negacionisme de la violència de gènere, el canvi climàtic i la cultura

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La vicealcaldesa en funcions i secretària general dels socialistes en la ciutat de València, Sandra Gómez, ha mostrat el seu rebuig per la composició del nou govern autonòmic del PP i Vox on el Partit Popular "s'ha llevat la careta i ha demostrat que comparteix les tesis negacionistes de l'extrema dreta tant pel que fa a la violència de gènere com en el canvi climàtic o la cultura".

"La violència de gènere ha desaparegut del futur govern valencià i és necessari saber si també va a desaparéixer de l'Ajuntament de València perquè María José Catalá va a necessitar els suports de Vox per a governar", ha advertit i l'ha emplaçada a "aclarir si va convertir València en referent del negacionisme". Referent a això, ha advertit que "la realitat és 1.202 dones han sigut assassinats des de 2003 i d'una plomada van a esborrar 20 anys de lluita contra aquesta xacra" i ha recordat que la Policia Local compta amb el Grup Gamma per a protegir a les víctimes que "podria estar en perill pel PPVox".

Gómez ha afirmat que aquest "pacte de la vergonya és el que esperàvem del Partit Popular, que fins i tot està obrint les institucions a personatges de Vox com a Barrera, que va arribar a proposar en una junta de districte de València que se celebraren Bous al Carrer en el centre històric de la ciutat, simulant un tancament infantil", ha indicat Gómez.

Per a la dirigent socialista, "aquesta és la Cultura que a partir d'ara va a proposar i va a desenvolupar el Partit Popular de la mà de la ultradreta i que, sincerament, va en contra de la cultura que s'ha desenvolupat en la ciutat al llarg dels últims huit anys". Així, ha recordat que en aquestes últimes legislatures València "s'ha convertit en una ciutat de cinema, ha sigut la ciutat dels Goya, dels premis de la crítica literària, la ciutat que ha desenvolupat l'any Berlanga i ha albergat la Capitalitat Mundial del Disseny. Ara, en canvi, amb el PP i Vox la Cultura a València van a ser els Bous al Carrer", ha continuat.

Gómez ha destacat que els dos models de govern ja es poden contrastar perfectament amb les primeres mesures que han anunciat Vox i el PP en la Generalitat i que tindran continuïtat en l'Ajuntament "de la mà d'un govern del PP que també necessita els vots de l'extrema dreta i que, com ha succeït amb Mazón, tindrà via lliure per a imposar el seu programa en el consistori", ha continuat la portaveu socialista.

Destacats