Gómez emplaça a Ribó a acordar "un programa polític" i un govern "amb lideratge compartit"

La candidata socialista ha anunciat que les negociacions per a formar el nou govern de La Nau començaran la setmana vinent

Guardar

01 Declaraciones Sangra Gómez Ayuntamiento-2
01 Declaraciones Sangra Gómez Ayuntamiento-2

Amb una alta expectació mediàtica, la candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sagna Gómez, ha detallat la postura i passos a seguir que es marca el PSPV de cara a negociar el govern de La Nau. La tercera capital de l'estat és l'única que té 'segura' un govern progressista, desmarcant-se de Barcelona i Madrid. Assegura que busquen un lideratge compartit donada la "fortalesa" de la seua formació, però que "sempre" garantiran "un govern progressista".

Enfront de l'Ajuntament, Gómez ha assenyalat que se celebrarà una reunió en el si del PSOE valencià per a "marcar la posició que mantindrà en aquests quatre anys" perquè, assegura, és "importantíssim" marcar les "prioritats, estratègia i oposició" de la formació per a la pròxima legislatura. Una reunió que anirà seguida, demà, d'una trobada amb l'alcalde en funcions i candidat de Compromís, Joan Ribó, per a "parlar" del programa polític de "els pròxims quatre anys".

Gómez ha assenyalat que des de la seua formació no comparteixen "que es parle abans del com o del qui abans del quin", en referència a les declaracions de Ribó dilluns passat sobre la creació de "grans regidories" que concentraren més competències per a millorar l'eficiència i coordinació. "Els valencians i valencianes ens han votat parell que parlem què volem fer. Hi ha importants reptes que aquesta ciutat ha d'abordar, com l'habitatge, un pla de Cultura, festes, mobilitat, desenvolupament econòmic...", ha repassat Gómez.

Ha assenyalat que, per a ella i la seua formació, és més important abordar "com universalitzar l'educació de 0 a 3 anys" que parlar de cap repartiment de regidories "o butaques".

Lideratge compartit "sí o sí"

Després d'això, la candidata socialista ha assenyalat que és "inqüestionable" i "inaudible" la fortalesa del Partit Socialista després de les eleccions del passat diumenge: "hem fet un pas molt important cap avant de recuperació de protagonisme i lideratge. Hi ha moltes inèrcies i moltes maneres que canviaran", ha avisat. Amb això, Gómez assenyala l'exigència de, "sí o sí", compartir el lideratge del pròxim govern progressista amb Compromís.

Per a Gómez la situació del partit ha canviat a ser "de 112" de forma radical, per la qual cosa entén que el govern "ha de ser realment de dos", sense especificar la fórmula per a això. "Sincerament, el partit socialista ha sigut el partit que més confiança ha sumat en aquests quatre anys, ja que som el partit que més ha pujat i, sense aqueixa pujada, segurament no estaríem parlant que poguera l'esquerra tornar a reeditar La Nau", ha asseverat Gómez per a justificar la posició de la formació.

El PSPV de Gómez ha obtingut 74.597 i 7 escons, situant-se com tercera força del consistori per darrere de Compromís i el PP. La formació de Ribó ha aconseguit 10 regidors i 106.395 vots. Els socialistes han sumat 16.259 vots més que les passades eleccions, mentre que els valencianistes 9.281 més. Amb tot, Compromís ha obtingut 31.798 vots més que el PSOE.

Destacats