Giner promet la millora de les freqüències i línies directes d'EMT a les pedanies de València

Guardar

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València i candidat a l'alcaldia, Fernando Giner
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València i candidat a l'alcaldia, Fernando Giner

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València i candidat a l'alcaldia, Fernando Giner, ha defensat les pedanies de València "després d'anys d'abandó i falta d'inversió per part del govern de Ribó". "Els ciutadans de les pedanies no són ciutadans de segona, és que són de tercera divisió per a aquest govern i per a aquest Ajuntament", ha censurat. D'aquesta manera, ha promés l'augment de la seguretat en les pedanies, especialment en La Punta, i ampliar les freqüències de l'EMT.

"No podem permetre que un ciutadà del Perellonet, Pinedo o La Punta tarde una hora i mitja a arribar a un servei tan bàsic com és La Fe de València", ha censurat. "Per això, nosaltres apostem no sols per reduir les freqüències de l'EMT a les pedanies, sinó també generar línies directes fins als serveis més importants de la ciutat".

D'aquesta manera, Giner ha explicat que un veí de La Punta que agafa el 23 ha d'anar fins a Castellar a agafar el 14 i després agafar de nou el 99. "En definitiva, una hora i mitja de camí i fins a tres transbords. Una cosa molt similar al que succeeix en El Perellonet amb el 25 o en El Palmar amb el 24. És més fàcil arribar a la Verge de la Vega des de València que a la Fe des de La Punta o des de les pedanies del sud", ha finalitzat sobre aquest tema. Així, el portaveu de la formació liberal ha apostat per les línies directes entre les pedanies i els punts clau de la ciutat de València.

"Si no oferim un servei competent, l'única cosa que aconseguirem és generar desafecció entre els veïns de les pedanies. No pot ser que les persones que viuen ací se senten ciutadans de segona respecte a València, i una part molt important és la connexió i la proximitat. I quan parle de proximitat no és només espacial, és primordialment temporal. El temps que tarden els ciutadans de les pedanies a arribar a València", ha conclòs.

Per part seua, Giner també ha assenyalat el problema de la seguretat, especialment en La Punta. "No pot ser que els veïns hagen hagut d'invertir en seguretat privada per por dels robatoris i les ocupacions. Els veïns de les pedanies mereixen la mateixa vigilància i seguretat que qualsevol altre barri de València. L'Ajuntament no pot abandonar-los i deixar el problema de la seguretat a la seua responsabilitat", ha finalitzat.

Així mateix, Giner també ha apostat per la regeneració urbanística de les pedanies i la posada en marxa dels plans urbanístics. "Apostem per millorar al camí que connecta Borbotó i Massarojos, i entre Catellar i Pinedo. Igualment, proposem la reparació dels carrers del Perellonet, executar el camí entre El Palmar i El Perellonet i preservar l'Albufera", ha indicat Giner. Respecte a la Punta, siga ha compromés a dur a terme l'estratègia de recuperació de La Punta, que acumula fins a tres anys de retard.

I, en general, Giner ha apostat per la posada en valor de les pedanies per a recorreguts culturals i preservació patrimonial. Per part seua, quant als Poblats del Nord, Giner ha posat el focus sobre la "més que necessària" recuperació urbanística. "Benifaraig, Poble Nou, Carpesa i Cases de Bárcena necessiten urgentment la regeneració dels edificis històrics i posar en marxa rutes per l'horta i posada en valor de les festes i tradicions", ha continuat sobre aquest tema.

I respecte als Poblats de l'Oest, ha proposat la millora de les connexions de Benimàmet amb la resta de la ciutat, la millora dels serveis públics i la regeneració i creació de zones verdes, així com atenció al problema de l'aparcament. I en Beniferri, ha proposat la millora del talús central del municipi.

"Les pedanies necessiten tota la nostra atenció, i de moment, no l'han obtinguda. Només hem de veure les dades d'inversions en les pedanies. El govern de Ribó tan sols va projectar un 3,30% de les inversions a València per als Poblats del Nord entre els anys 2018 i 2022, els Poblats del Sud tan sols tenien projeccions del 4,84%, i els de l'Oest, un 1,20%", ha denunciat sobre aquest tema.

Destacats