Giner defensa el centre enfront del bipartidisme "condicionat per extrems": "Sóc el vertader vot útil"

Diu que València "no pot permetre's quatre anys més de Ribó" i demana una ciutat de "convivència": "Còmoda, oberta i inclusiva"

Guardar

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner
El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner

El portaveu de Cs a l'Ajuntament de València i candidat d'aquesta formació a l'Alcaldia, Fernando Giner, ha defensat per a la ciutat l'opció de centre que representa enfront d'un "bipartidisme de tota la vida" que està "condicionat pels extrems". "Que no diguen que això és una qüestió entre blocs perquè no és veritat. La vida no és una qüestió de blocs", ha assenyalat.

Així mateix, ha considerat que "València no pot permetre's quatre anys més de Ribó", en al·lusió a l'alcalde de la ciutat i candidat de Compromís a la reelecció, i ha ressaltat el "vot útil" que representa Cs "perquè es produïsca aqueix canvi" que reclama en el consistori de la capital valenciana.

"Soc el vertader vot útil", ha assegurat Giner en una entrevista a Europa Press, alhora que ha indicat que concorre als comicis del 28M amb una candidatura que representa "un equip molt ben conformat".

"La solució no crec que siguen els extrems. Crec que existeix una possibilitat en el centre, amb una persona molt preparada i amb un equip molt ben conformat per a tirar avant la ciutat", ha dit. Ha afegit que la seua llista "representa eixe missatge" i "el que és València".

"Serem clau i ens donaran aqueixa oportunitat", ha afegit Fernando Giner, que afronta la seua tercera campanya electoral com a candidat de Cs a València, com a edil des de 2015 i amb "un equilibri perfecte" gràcies a aqueixos "huit anys d'experiència com a regidor" i també a l'adquirida abans "en el sector privat".

"Un canvi hi haurà, però serà el que diga Ciutadans", ha postil·lat. "Exigirem que es complisca el nostre programa. La nostra reivindicació és per a València", ha matisat. En aquest sentit, ha recordat el seu lema de campanya: 'València eres tu'.

El cap de llista de Cs ha exposat que al carrer percep "un suport absolut". "Cap a mi i cap al que represente. Satisfacció, afecte i estima pel treball que estic fent per València", ha concretat. Després d'això, ha ressaltat que en el consistori ha demostrat que és "capaç de dialogar i d'arribar a acords" i ha al·ludit als aconseguits en pandèmia o al referit a pressupostos.

"Ja he demostrat que soc capaç d'entendre'm amb tots els grups polítics quan es tracta de solucionar un problema concret i donar solucions concretes als ciutadans de València", ha asseverat l'edil, que ha indicat que es presenta de nou a les eleccions "amb la il·lusió de sempre" i "convençut" que és "el millor candidat".

Fernando Giner ha opinat que València necessita "capacitat de gestionar sobretot la convivència en molts aspectes: en la relació publicoprivada, en la mobilitat o entre terrasses i veïns". "Conviure és la gran demanda del segle XXI i és el que es precisa", ha considerat.

El representant de Cs ha apuntat que vol una ciutat "còmoda, oberta, diversa i inclusiva i molt valenciana" en la qual "la gent siga feliç". Així mateix, ha exposat que ell i la resta de la seua candidatura poden aportar a la capital valenciana "diàleg, gestió, plena inclusió, diversitat i valenciania".

Respecte a la primera d'aquestes qüestions ha afirmat que "la ciutat necessita tranquil·litat, menys confrontació" i la capacitat d'"entendre'ns tots". Quant a la segona, ha assegurat que "el municipalisme no és un tema de dretes o esquerres" sinó de "saber i entendre què necessiten els veïns".

"NO ES LEGISLA, ES GESTIONA"

"No es legisla, es gestiona. Que els carrers estiguen nets, que els jardins estiguen en condicions, que hi haja seguretat o que el trànsit estiga bé és una qüestió de gestió", ha agregat Giner.

Sobre la "plena inclusió" que cerca ha comentat que advoca perquè "totes les persones, amb les condicions de cadascuna, tinguen les mateixes oportunitats". D'aquesta manera, ha destacat que en la seua candidatura hi ha "un 20% de persones amb discapacitat" i "un 20% d'origen migrant", així com companys amb experiència municipal, autònoms, jubilats o esportistes.

Pel que fa a la diversitat ha parlat de la necessitat de tindre en compte la "sociocultural" o la de "procedència". Quant al valencianisme, el candidat de Cs ha subratllat l'"amor" per València i la necessitat de "no dependre de Madrid per a prendre les decisions de la ciutat".

Fernando Giner ha al·ludit a "un valencianisme modern" que "a més de defensar els senyals d'identitat reivindique el Corredor Mediterrani o el finançament, els eterns dèficits que té València amb el PP o amb el PSOE".

"València necessita la seua capitalitat", ha postil·lat, alhora que ha defensat una visió "metropolitana" per a atendre moltes qüestions com el transport, la seguretat i altres que requereixen una mirada "més enllà del concepte ciutat del segle XX".

"NO EM VEIG AOMBRAT PER NINGÚ"

Preguntat per si Cs se sent amenaçat o aombrat pel PP després de la decisió de membres del seu partit d'unir-se a les files 'populars', Fernando Giner ha respost: "Jo no em veig aombrat per ningú. A mi no m'espanta res. Jo crec en el que crec i ho defensaré. Lluitaré pel projecte regenerador i per modernitzar València. No m'espanta res".

"Jo el que tinc clar és el que vull. Estic convençut del que estic fent. Estic convençut de la llista que presente. I sé que no m'equivoque", ha afegit el cap de llista de Ciutadans a València.

Destacats