La Generalitat fa canvis en el segon escaló de tres conselleries

Guardar

Ximo Puig i Aitana Mas
Ximo Puig i Aitana Mas

La Generalitat Valenciana ha fet canvis en el segon escaló de tres de les seues conselleries, segons ha avançat aquest divendres la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en la roda de premsa posterior al ple.

Així, Aitana Mas ha anunciat el cessament d'Antoni Such com a director general d'Administració Local i ocuparà el seu lloc Adolf Sanmartín.

D'altra banda, en la Vicepresidència Segona del Consell i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s'ha cessat a Núria Matarredonda com a directora general d'Innovació i, en el seu lloc, s'ha nomenat a David Calvo Alfonso.

A més, en la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic s'ha cessat a Isabel Castelló com a directora general del Sector Públic i s'ha nomenat per al càrrec a Antoni Such.

Finalment, en la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital s'ha nomenat a Jordi Arnau Llinares com a director general de Ciència i Innovació, ha avançat Aitana Mas.

Preguntada per si aquests canvis, a dos mesos d'eleccions, no mostren una imatge d'inestabilitat del Govern valencià, Mas ha respost: "És igual sis, que nou mesos. Sempre sembla motiu d'inestabilitat però són decisions que es prenen quan s'han de prendre i no qüestionaré les decisions dels consellers", ha apuntat, per a afegir: "Cada conseller deurà, en qualsevol cas, explicar el cessament o el nomenament".

En aquesta línia, el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, que també estava en la roda de premsa posterior al ple, ha manifestat que en el seu departament es tracta d'un cessament a petició pròpia i ha agraït els serveis prestats. Respecte al nomenament, ha indicat que es produeix a proposta del PSPV d'acord amb la distribució de pactes del Botànic, "amb el màxim respecte i eficàcia", ha concretat.

Mas, preguntada per si el cessament de la directora general de Sector Públic i Patrimoni, Isa Castelló, està relacionat, tal com ha avançat Valenciaplaza, a la seua negativa a signar una proposta que permetria a l'escola de negocis alacantina Fundesem Business School superar el concurs de creditors en el qual es troba, ha respost: "Que li ho aclarisca el conseller competent". "Són decisions que prenen els consellers, així que dirigir les preguntes a les persones que prenen les decisions i els donaran la informació sol·licitada. En el ple del Consell no parlem de les raons dels cessaments", ha puntualitzat.

EN EL CJC

D'altra banda, la Generalitat ha designat al catedràtic Francisco Javier de Lucas i a l'advocada Fernanda María Lapresta com a conseller i consellera del Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana.

Mas ha explicat que Francisco Javier de Lucas és catedràtic de Filosofia de Dret i Política de la Universitat de València i des de 2019 senador per València; mentre que Fernanda Lapresta és una advocada amb més de 24 anys d'experiència en la professió.

Aquests nomenaments es corresponen amb els dos consellers electius que es designen per Decret del Consell de la Generalitat i substituiran en el càrrec a Faustino de Urquía Gómez i a Asunción Ventura Franch.

Mas, preguntada per si aquests nomenaments demostren una sensació d'acord amb el principal partit de l'oposició sobre la renovació dels ens consultius, ha respost que aquest assumpte "repercuteix" a Les Corts i és allí on "caldrà entrar a negociar, si no s'està fent ja", ha dit.

Arxivat a:

Destacats