La Generalitat millorarà la connectivitat a 122 polígons industrials amb una inversió de 6,4 milions d'euros

Guardar

Polígon industrial de Quart de Poblet
Polígon industrial de Quart de Poblet

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital destinarà 6,4 milions d'euros a millorar la connectivitat de 122 polígons industrials de la Comunitat Valenciana.

En global, es desenvoluparan actuacions en 428 zones blanques situades en aquests 122 polígons industrials, a més d'en altres centres logístics i àrees de concentració empresarial, en les quals s'inclouen parcs empresarials, vivers d'empreses i parcs tecnològics i científics situats en 153 municipis de la Comunitat.

Aquestes ajudes s'emmarquen dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) que el Govern d'Espanya ha posat en marxa a fi de potenciar el desplegament d'infraestructures digitals en zones industrials i empresarials, especialment en àmbits rurals i zones afectades pel repte demogràfic, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

D'aquesta manera, des de la Direcció General d'Avanç per a la Societat Digital s'han definit un total de 428 àrees, pertanyents a sòl situat polígons o zones industrials de la Comunitat Valenciana a les quals s'arribarà amb aquesta actuació.

Les actuacions a executar també preveuen desenvolupar xarxes d'alta velocitat en zones industrials adjacents als polígons i centres empresarials objecte de les intervencions amb la finalitat d'interconnectar entre si centres, unitats, instal·lacions i dependències.

En aquesta línia, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat la importància de "millorar la connectivitat de polígons i àrees industrials per a assegurar la vertebració industrial de la Comunitat Valenciana i, per descomptat, per a afavorir la implantació d'empreses i la creació de llocs de treball".

"Disposar d'una adequada connectivitat i d'unes bones infraestructures de comunicacions és fonamental perquè les empreses puguen desenvolupar-se i cometre adequadament el desenvolupament de la seua activitat, a més de contribuir a avançar cap a la transformació del model econòmic de la nostra Comunitat", ha manifestat la consellera.

CREIXIMENT "MÉS SOSTENIBLE I INCLUSIU"

Així mateix, ha recalcat que "des de la Conselleria d'Innovació s'impulsa una transformació digital de tota la Comunitat Valenciana orientada cap a un creixement més sostenible i inclusiu, que arribe al conjunt de la societat i contribuïsca a la desaparició de la bretxa digital entre zones rurals i urbanes".

Per part seua, el director general d'Avanç per a la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, ha ressaltat que "aquest programa contribuirà de manera decisiva al fet que en 2025 totes les empreses de la Comunitat Valenciana tinguen connectivitat de banda ampla, objectiu recollit en el Pla Estratègic de Digitalització de la Comunitat Valenciana presentat recentment per la Conselleria".

"La millora de les infraestructures digitals, juntament amb l'impuls de l'economia digital i de la societat digital, és un eix fonamental per a la generació de riquesa i prosperitat en la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Destacats