La Generalitat invertirà 69 milions en Educació per a reduir el nombre de joves ninis

Aquesta inversió es realitzarà a través del programa del Fons Social Europeu que preveu millorar els drets socials a la Comunitat Valenciana

Guardar

Joven visitando la exposición de proyectos del CreaFest 2023 en La Marina de València
Joven visitando la exposición de proyectos del CreaFest 2023 en La Marina de València

Fomentar l'ocupació i el mercat de treball, a lluitar per la inclusió social i contra la pobresa, impulsar l'educació i la formació, así com la innovació social. Aquests són els objectius que persegueix el programa Fons Social Europeu 2021-2027 (FSE+) per a aconseguir una Europa més social i al que s'ha acollit la Generalitat Valenciana.

Així, aquest paquet d'ajudes té una inversió total de 570 milions d'euros dels quals el 40 % són aportats per la Generalitat (226,73 milions); mentre que el 60 % restant ho finançarà la Unió Europea (343,20 milions d'euros). Así, aquest programa permetrà que el govern autonòmic duga a terme accions per a millorar els drets socials a la Comunitat Valenciana fins a l'any 2027.

El nou programa FSE+ "suposa posar en valor el pilar europeu de drets socials, que és probablement la principal fita de l'Europa social", ha destacat Andreu Iranzo, director general de Fons Europeus. A més, ha explicat que la Generalitat usarà aquest instrument europeu per a "invertir en la ciutadania, amb l'objectiu d'aconseguir que les persones puguen gaudir de l'oportunitat de trobar un treball, millorar la capacitació dels treballadors, la competitivitat de les empreses, així com afavorir la inserció social".

Inversions en ocupació, joventut i inclusió social

L'ocupació serà una prioritat essencial dins del programa d'inversions del FSE, ja que es destinaran un total de 114 milions d'euros a millores en el mercat laboral. D'ells, 68 milions es dirigiran a facilitar l'accés a l'ocupació de dones, joves i persones amb discapacitat. A més, també es millorarà el servei públic d'ocupació perquè s'adapte a les necessitats tant de la ciutadania com de les empreses.

Presentación del nuevo programa del Fondo Social Europeo (FSE)

Presentació del nou programa del Fons Social Europeu (FSE)

L'educació serà un altre dels àmbits clau en el FSE i se centrarà primordialment a disminuir, a través de la inversió de 69 milions d'euros, el nombre de persones joves que ni estudia ni treballa, coneguts com ninis. Així, es millorarà la qualitat de l'educació adaptant-la a les exigències del mercat laboral actual.

També s'invertirà en inclusió social i a augmentar les prestacions per a reduir el nombre de ciutadans que es troben en situació de pobresa i exclusió social. Respecte a l'ocupació juvenil, té una despesa programada de 142 milions i una ajuda programada de 85 milions, amb la finalitat de millorar l'accés al mercat d'ocupació, mitjançant la contractació de persones joves per empreses i per entitats locals, així com la realització de tallers d'ocupació per a joves.

Quant a la prioritat centrada en la innovació social, compta amb una despesa programada de 3,4 milions i una ajuda programada de 3,2 milions per a millorar l'accés al mercat de treball mitjançant pràctiques formatives en països europeus (la iniciativa ÀNIMA).

Finalment, la cinquena prioritat es dirigeix a la garantia infantil, per al que inclou una despesa programada de 30 milions i una ajuda programada de 18 milions, amb l'objectiu de promoure la integració socioeconòmica de les comunitats marginades com la població romaní, així com de les persones en risc de pobresa o exclusió social, incloses les persones més desfavorides i la població infantil.

 

 

Destacats