La Generalitat haurà de pagar 107.000 euros a Carcaixent per assumir despeses del conservatori entre 2017 i 2019

Guardar

Conservatori Mestre Vert de Carcaixent
Conservatori Mestre Vert de Carcaixent

El Consell Jurídic Consultiu ha instat a la Generalitat a pagar a l'Ajuntament de Carcaixent un total de 107.299,84 euros per l'assumpció de despeses del conservatori de la localitat entre 2017 i 2019. El centre va passar a ser de titularitat autonòmica des de l'inici del curs 2017-2018, però l'administració local va continuar fent front a pagaments de personal no docent.

Així consta en una resolució de l'òrgan consultiu que forma part del procediment pel qual la Generalitat indemnitzarà al consistori per les despeses que va assumir de setembre de 2017 al 31 de març de 2019, a conseqüència de la integració del centre en la xarxa de centres públics de la Generalitat. Totes dues administracions han mostrat la seua conformitat amb la liquidació d'aquest deute.

El decret va entrar en vigor el dia de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i els seus efectes es van entendre referits a l'inici del curs 2017/2018; amb el que era l'administració autonòmica la titular del centre, el Conservatori Professional de Música i Dansa Mestre Vert.

No obstant això, la Generalitat no va acceptar la cessió gratuïta del conservatori fins que es va publicar una resolució el 26 de juny de 2019 de la Conselleria d'Hisenda, en la qual es validava la integració del centre en l'administració autonòmica mitjançant mutació demanial, realitzada per l'Ajuntament de Carcaixent a favor de la corporació autonòmica, segons la resolució consultada per Europa Press.

No obstant això, durant aquest període va ser el consistori el que es va fer càrrec de despeses de personal del centre per valor de 107.299,84 euros. La resolució estima que hauria d'haver sigut la Generalitat qui ho pagara.

Destacats