La Generalitat celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 amb transport gratuït el 22 de setembre, un recital infantil i jornades d'informació a les universitats valencianes

Guardar

Vagó de l'L10 de Metrovalencia / Foto: @ArcadiSD
Vagó de l'L10 de Metrovalencia / Foto: @ArcadiSD

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat celebra la Setmana Europea de la Mobilitat entre el 16 i el 22 de setembre.

La Setmana Europea de la Mobilitat es va posar en marxa l'any 2000 per a posar en valor la necessitat de la mobilitat sostenible i, enguany, tracta de promoure hàbits sostenibles i recordar que el transport públic és un mitjà de desplaçament segur.

L'inici d'aquests actes commemoratius coincideix amb la reunió que la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha mantingut aquesta setmana amb alcaldes i alcaldesses de Godella, Rocafort, Massarrojos, Paterna, Quart de Poblet, Aldaia, Xirivella i Alaquàs per a dur a terme el seguiment de les actuacions en el final del tram 4 i inici del tram 5 de l'Anell Verd Metropolità de València, a Quart de Poblet.

Així, també es durà a terme la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible, celebrada en la sala d'actes del Museu Sant Pius V, i en la qual faran lliurament dels Premis SEMcv2022.

D'altra banda, des de la Conselleria s'organitzaran, durant el dimarts 20 i dimecres 21, diferents jornades informatives amb l'objectiu de promoure el transport públic en les universitats de la Comunitat Valenciana.

El dijous 22 de setembre, com altres anys, es culminarà la setmana de celebracions amb el dia del transport autonòmic gratuït pel 'Dia sense cotxes' i està programat un recital per la mobilitat sostenible i lliurament de premis de la iniciativa educativa 'Hui descansa el cotxe 2021', que se celebrarà a les 18 hores en la plaça del País Valencià de Picanya. En aquest recital actuarà el grup infantil valencià Marcel el Marcià.

Destacats