Gabriela Bravo destaca 'la greu amenaça per a la democràcia' que suposen els delictes d'odi

Guardar

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat "la greu amenaça per a la democràcia" que suposen els delictes d'odi durant la seua intervenció en l'obertura del primer curs especialitzat en delictes d'odi, dirigit a la plantilla de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana, que s'ha iniciat aquest dimarts a València i que es repetirà a Alacant el mes vinent de novembre.

L'objectiu d'aquest curs és facilitar als i les agents eines i material que els permeta contribuir a la prevenció, detecció i identificació d'aquests delictes. També pretén que els i les agents puguen treballar des d'una perspectiva multidisciplinària, que inclourà el punt de vista més experiencial, psicològicament i sociològicament, amb les contribucions de professionals que treballen amb les víctimes en la xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que, en 2020, es van registrar 151 incidents vinculats a possibles delictes d'odi, la qual cosa suposa un increment del 5% respecte a les 144 denúncies de l'any anterior. "No obstant això -ha puntualitzat- la realitat és molt major perquè només 1 de cada 10 delictes d'odi es denuncia perquè les víctimes tenen por a l'estigma social o que el mal siga molt major". A més, la consellera ha lamentat que la Comunitat Valenciana és "una de les quatre comunitats on més delictes d'aquesta naturalesa es cometen de tota Espanya".

"Aquest curs ha de servir perquè els nostres agents puguen generar confiança en la víctima; de conéixer millor la seua realitat i facilitar-li l'accés a l'acció protectora de la Policia, els tribunals de Justícia i punts d'atenció social per a, en definitiva, fer-li veure que no estarà sola", ha conclòs Gabriela Bravo.

Arxivat a:

Destacats