Francesc Colomer subratlla el compromís de Turisme Comunitat Valenciana per fomentar el reciclatge en la pràctica turística

El secretari autonòmic de Turisme inaugura el fòrum d'Invat·tur sobre el 'Pla recicla en les teues vacances'

Guardar

Francesc Colomer durant la comissió sobre l'intrusisme en el sector turístic
Francesc Colomer durant la comissió sobre l'intrusisme en el sector turístic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat per videoconferència el fòrum d'Invat·tur sobre 'Pla recicla en les teues vacances. Comunitat Valenciana', que s'ha celebrat en format 'online' i presencial, en la seu d'Invat·tur a Benidorm.

En el debat han participat representants del sector, de destinacions turístiques i organismes especialitzats a la Comunitat Valenciana per a analitzar la col·laboració amb els diferents agents turístics en el reciclatge en la pràctica turística. Colomer ha remarcat que aquesta jornada té molt a veure amb els reptes actuals, on hi ha una experiència acumulada però també una necessitat d'avançar amb més rapidesa".

El titular de Turisme ha posat l'accent que "l'essència de l'enfocament que volem donar amb aquest fòrum és que la vida continua en vacances i hem d'incrementar la sensibilitat dels visitants perquè seguisquen tenint un comportament compromés amb l'entorn".

Colomer ha recordat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana "té una forta inspiració en el codi ètic i aqueix segueix sent l'esperit actual" i ha subratllat la importància de fomentar l'economia circular.

Al seu judici, "el sector ha de fer un pas al capdavant, és un compromís que "ha de ser compartit" i és crucial traçar línies de col·laboració per a revertir l'impacte del turisme en el territori.

Per la seua banda, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha assenyalat que "el reciclatge és una activitat que pot convertir-se en un atractiu turístic de la nostra terra, fins i tot ara més que mai".

Sobre aquest tema, Piquer ha recordat que "la Comunitat Valenciana és una primera potència a Espanya en termes de la pràctica de reciclatge" i que, en concret, la ciutat de València "compta amb les millors ràtio de residus reciclats en les diferents modalitats".

Programa de la jornada

Aquest fòrum ha acollit una taula redona amb la participació de la responsable de Qualitat, Formació i Projectes d'Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Mayte García Córcoles; el secretari general de Confederació d'Empresaris d'Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur), Rafael Ferrando, i el president d'Associació d'empreses d'Apartaments Turístics (Aptur), Miguel A. Sotillos.

La sessió també ha acollit una taula redona d'organismes especialitzats i destinacions amb responsables d'Ecoembes, Ecovidrio i del municipi d'Orba, com a exemple en la gestió de residus. La clausura del fòrum l'ha realitzada el director general de Turisme, Herick Campos.

Destacats