Fran Ferri s'acomiada de les Corts entre llàgrimes i aplaudiments i demana als membres del Botànic que cuiden el pacte

El diputat del grup Compromís abandona la primera línia política després d'entrar en les Corts l'any 2011.

Guardar

Fran Ferri al seu escó de les corts durant una sessió parlamentària. Foto: Rober Solsona - Europa Press
Fran Ferri al seu escó de les corts durant una sessió parlamentària. Foto: Rober Solsona - Europa Press

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha conclòs entre llàgrimes i aplaudiments de tota la càmera la seua última intervenció davant el parlament valencià, que abandonarà pròximament, en la qual ha demanat als membres del Botànic que "cuiden" el pacte.

El que fa deu anys entrara a les Corts com el diputat més jove de la càmera i que causara revolada quan acudia amb pantalons curts els primers dies ha reconegut que en aquesta última intervenció estava "més nerviós que el primer dia".

Ferri ha tingut paraules d'agraïment per a tots els treballadors de la càmera i als diputats del Botànic. A més, s'ha dirigit als síndics dels grups, excepte a Ana Vega, de Vox. A Ruth Merino (Cs) i María José Catalá (PP) els ha desitjat sort i encerts mentre que amb Pilar Lima (Unides Podem) li queda un "café pendent".

El moment més emotiu ha sigut quan s'ha dirigit a Manolo Mata (PSPV), amb qui ha compartit càrrec des del principi de la legislatura passada. A un emocionat Mata li ha dit: "Només podia quedar un de nosaltres i has sigut tu". "Ens coneixem tan ben que només amb mirar-nos ja sabem fins a on podem arribar", ha agregat.

En el seu torn, Mata ha indicat que està "en xoc" des del dia que va anunciar que s'anava: "De la persona que més he aprés és de tu". "Eres aire fresc a aquest parlament, per a mi personalment serà una pèrdua brutal. No perquè canvien els síndics, però perquè veure't la cara m'alegra el dia", ha afegit.

Ferri ha recordat els tres moments més emotius que ha viscut en la càmera: la intervenció de la presidenta de l'Associació de les Víctimes del Metre, Beatriz Garrot, en 2015; la primera vegada que es va penjar la bandera LGTBI en la porta del parlament i l'aprovació de la llei de la memòria i la declaració institucional per Guillem Agulló i les víctimes de l'odi. En aquest moment, ha aprofitat per agrair-li a l'exsíndica del PP, Isabel Bonig, que signara aquell document. També ha recordat als altres síndics d'altres partits.

"Torne a la meua faena, deixe Les Corts però no deixe la política ni la militància", ha agregat, i ha fet tres peticions: que cuiden el Botànic, que els diputats es tracten amb empatia i que planten cara als "enemics de la llibertat". "Companys i companyes, moltes gràcies, molta sort. Si necessiten alguna vegada un enginyer, ja saben on trobar-ho", ha conclòs, i ha baixat per última vegada de l'estrada.

Destacats