L'FP valenciana es reforça per a atendre la demanda laboral de 2025

El Ministeri d'Educació invertirà 492 milions d'euros per a, entre altres, ampliar el nombre de places de Formació Professional

Guardar

Un mecànic mira un cotxe
Un mecànic mira un cotxe

El curs escolar 2022-2023 serà, sens dubte, el de l'aposta per la Formació Professional. La Comunitat Valenciana rebrà un total de 492 milions d'euros, per part del Ministeri d'Educació, en educació i FP, amb la finalitat no només d'ampliar el nombre de persones becades, sinó també el nombre de places de Formació Professional. De fet, com ha assenyalat la ministra Pilar Alegría, "en els dos últims cursos, el Govern d'Espanya ha finançat 16.300 places, però l'objectiu és aconseguir les 21.000".

No obstant això, no serà l'única aposta per l'FP. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar la creació de 32.000 places noves de Formació Professional – "la major aposta de la història, ja que és fonamental per a l'ocupació del futur" – que inclourà 5.700 places per a cicles de nova creació. Amb l'arribada d'aquestes, "s'incrementarà el coneixement de la transició digital i verd, s'intentarà tancar la bretxa de gènere, s'impulsarà aquests cursos en zones despoblades i es consolidaran els màsters de Formació Professional", apuntava el cap del Consell.

En l'actualitat, la Comunitat Valenciana compta amb 403 cursos de cicles formatius, però la seua sol·licitud s'ha triplicat en els últims quatre anys. Així, i malgrat que, en els últims set anys, s'ha dut a terme un reforç directe del sistema FP pujant un 30% els cicles formatius, i un 50% el professorat – de 5.000 a 8.300 – la veritat és que l'increment de les places és essencial per a donar resposta a les demandes del futur.

"És fonamental que fem tot el possible per satisfer la demanda laboral prevista per a 2025, que serà aproximadament del 50%, situant-se per damunt de la mitjana universitària que serà del 37%" ha recalcat Puig.

Per part seua, la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, ha titllat aquest procés com "la revolució de la Formació Professional". I és que com ha manifestat "hem fet un pas de gegant durant els últims cursos en la modernització i ampliació d'oferta de l'FP, i sempre de la mà del sector productiu valencià, institucions i entitats implicades per a garantir l'èxit en aquesta transformació de l'FP".

Nou portal web de l'FP

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha creat el nou portal web amb l'objectiu de difondre els estudis de Formació Professional (FP) i les possibilitats de futur que ofereixen d'una manera clara, àgil i dinàmica en la navegació. Està dirigit no sols a l'alumnat, sinó també a totes aquelles persones que vulguen reorientar la seua vida laboral.

Tota l'oferta de titulacions de Formació Professional es presenta, a més, agrupada en àrees professionals, amb la intenció que aquella persona que tinga interés en un àmbit professional concret tinga a un colp de vista tota l'oferta relacionada i li resulte més fàcil informar-se. Es pot consultar el nou portal a través d'aquest enllaç.

Destacats