Ferri (Compromís): "El finançament és el principal problema que tenim els valencians després de la crisi"

Guardar

El síndic de Compromís, Fran Ferri
El síndic de Compromís, Fran Ferri

El portaveu de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha assegurat que la falta d'un finançament "just" és "el principal problema que tenim ara els valencians després de la crisi" provocada per la Covid. "Ho teníem abans, ho continuem tenint i necessitem eixe finançament per a poder eixir enfortits d'aquests moments".

Així ho ha asseverat Ferri en declaracions als mitjans després d'assistir a l'Acte Institucional de Lliurament de les Distincions pel 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

El representant de la coalició ha valorat el discurs del cap del Consell, Ximo Puig, "haja fet referència al moment actual en el qual ens trobem els valencians i valencianes, de superació de la pandèmia i en el qual ens toca treballar units per a continuar enfortint els serveis públics i generar ocupació de qualitat".

"I tot això passa també --ha agregat-- per reivindicar un finançament just. És important que parlem d'això, perquè si no és molt difícil que els valencians i valencianes es puguen veure en igualtat de condicions amb la resta de comunitats autònomes en aquests moments de postpandèmia".

I ha afegit: "Crec que, davant la falta d'alternatives que tenim per part de l'oposició, que només aporta tornar al passat, corrupció, retallades, i s'obliden moltes vegades de parlar dels principals problemes, com és la lluita contra el canvi climàtic, que afecta molt als valencians i valencianes, a la nostra agricultura, el bo és que tenim al Botànic que treballa per millorar la vida dels valencians i valencianes en el seu dia a dia".

"Crec que el president ha fet un discurs adequat per al moment i jo crec que també la vicepresidenta (Mónica Oltra) i altres intervinents han parlat del finançament, que és el principal problema que tenim ara mateix els valencians després de la crisi".

ENRIC VALOR

D'altra banda, i preguntat pel fet que no s'haja concedit l'Alta Distinció a títol pòstum al lingüista Enric Valor, Ferri ha manifestat que "el Consell ha desobeït una petició per part de les Corts Valencianes unànime en tots els grups del Botànic".

"Esperem que es corregisca i que en l'any vinent puga ser guardonat Enric Valor com una persona molt compromesa amb el valencià i amb la cultura valenciana", ha instat.

Arxivat a:

Destacats