EUPV consultarà a les seues bases l'acord amb el Botànic II

Guardar

EUPV Rosa Pérez Garijo
EUPV Rosa Pérez Garijo

Esquerra Unida del País Valencià ha decidit que consultarà a les seues bases si donen suport a l'acord que sustente al pròxim Consell del Botànic --que actualment estan negociant al costat dels seus socis de Podem, Compromís i PSPV--, així com la seua participació en l'executiu i la investidura de Ximo Puig, que han assenyalat que "es preveu el pròxim 12 de juny".

Així, en el seu Consell Polític Nacional, celebrat aquest dissabte a Xàtiva, han destacat que "tenen l'oportunitat, per primera vegada en la seua història, de participar en el govern valencià amb un programa que a hores d'ara està negociant-se amb la resta de forces polítiques", ha informat la formació en un comunicat.

Els resultats electorals del passat 28 d'abril van suposar el retorn a les Corts d'EUPV, i els del passat 26 de maig, on la formació liderada per Rosa Pérez Garijo va concórrer en un total de 142 candidatures, tant en diverses coalicions com en solitari, i va obtenir un total de 135 regidors i regidores.

El màxim òrgan de direcció d'EUPV entre assemblees, el Consell Polític Nacional, s'ha reunit hui en la capital de La Costera per a debatre els resultats obtinguts en les urnes durant el doble cicle electoral del 28 d'abril i del 26 de maig, amb la celebració d'eleccions generals, autonòmiques, europees i municipals.

La coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha reconegut que "els resultats de les eleccions municipals no són bons" i que "Esquerra Unida ha perdut vots i regidors en termes globals, sent els casos de la ciutat d'Alacant i l'àrea metropolitana de València especialment greus, on la pèrdua ha sigut significativa".

No obstant això, la líder de la formació ha afirmat "a pesar que el context no era favorable, Esquerra Unida ha resistit millor que unes altres gràcies a la seua implantació territorial".

Per a Rosa Pérez, "els resultats d'EUPV han sigut especialment satisfactoris en aquells municipis on s'ostentava l'alcaldia, revalidant-se en la gran majoria d'ells i, fins i tot, en la majoria de casos, incrementant la diferència respecte als seus competidors.

DEU ALCALDIES

Així, EU comptarà amb deu alcaldies: Riola, Polinyà de Xúquer, Albalat de la Ribera, Xelva, Llutxent, Barxeta, Aspe, Montfort, Simat de la Valldigna i Fuenterrobles.

En opinió de la coordinadora, "Xàtiva, la ciutat on celebrem hui el Consell Polític, o la Vall d'Uixó, són també referents de grans resultats en una conjuntura que ens perjudicava".

Destacats