EUPV celebra una assemblea autonòmica marcada per l'absència d'un sector crític que denuncia l'"autocràcia"

Guardar

eupv asamblea autonomica
eupv asamblea autonomica

EUPV ha celebrat aquest dissabte la seua assemblea autonòmica prèvia a la XII Assemblea d'Esquerra Unida, una reunió de treball en la qual s'han aprovat tres resolucions i que ha estat marcada per l'absència d'un sector crític amb la coordinació general de la formació, a la qual acusa d'"inexistent debat intern" i "autocràcia".

Durant l'assemblea, presidida per la diputada Estefanía Blanes, s'han debatut les principals línies estratègiques del partit i l'elecció de la direcció que actualment encapçala el ministre de Consum Alberto Garzón, que es presentarà a la reelecció contra la llista alternativa que lidera José García Rubio, segons ha explicat EUPV en un comunicat.

Diverses persones d'EUPV són presents en totes dues llistes, entre altres Rosa Pérez, Estefanía Blanes, Manu Clemente, Esther López i Manolo Copé de l'encapçalada per l'actual coordinador Alberto Garzón i Rosa Albert, Esther Fedida, Jordi Sebastián Vicente, Pablo Ibrahim i María Ángeles Llorente.

L'assemblea autonòmica ha arrancat amb un reconeixement a les víctimes de la pandèmia i s'han aprovat tres resolucions. La primera d'elles, en suport a les reivindicacions feministes en marxa amb motiu del 8 de març i contra la "criminalització per part de la dreta i la ultradreta"; la segona, a favor de la llibertat d'expressió i en defensa de la democràcia i l'última, amb propostes a l'Avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica que consideren "insuficient".

La coordinadora d'EUPV i consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, --que serà vicepresidenta de la XII Assemblea d'Esquerra Unida--, ha expressat la seua tristesa per no poder celebrar l'assemblea de la forma tradicional.

Per primera vegada, la jornada celebrada aquest dissabte d'EUPV ha sigut totalment telemàtica i l'assemblea en el si d'IU, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de març a Madrid, només comptarà amb un 25% dels delegats de manera presencial.

LA MEITAT DE L'ORGANITZACIÓ S'ABSENTA

En aquest marc, un sector crític amb la coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, s'ha absentat de la reunió d'aquest dissabte. En un comunicat, aquest sector ha precisat que la reunió ha comptat amb "tot just el 50% dels membres corresponents" i ha denunciat que les "successives actituds, sectàries i excloents" per part de Pérez Garijo han motiu la negativa a participar de la meitat de l'organització.

En un text signat per 41 militants d'EUPV, encapçalats per la coordinadora a la ciutat de València, Rosa Albert, han retret una que "el debat, la pluralitat i el consens s'ha substituït per l'autocràcia de la coordinadora i la fidelitat d'una Executiva monocolor".

Aquests membres d'EUPV, en el seu manifest, denuncien "la pèrdua constant d'afiliació, de col·lectius i de representació institucional" i carreguen contra la "històrica presència de la coordinadora d'EUPV en el Consell" perquè creuen que "està marcada per la ineficàcia i la incapacitat per a defensar els interessos de la classe treballadora".

De la mateixa manera, critiquen l'"inexistent debat intern sobre els principals problemes de la societat valenciana". "La gestió de la crisi sanitària, la situació econòmica, els ERTOS, l'educació o els problemes del govern valencià són, entre altres, assumptes sobre els quals s'informa la militància a través d''argumentaris' superficials dirigits a justificar les decisions governamentals".

També es refereixen a la situació de l'afiliació: "Més d'una trentena de col·lectius no han triat als seus representants, almenys nou comarques no han designat als seus representants, la participació en les assemblees locals a penes ha aconseguit un deu per cent de l'afiliació".

Es tracta, han asseverat, d'"una paròdia que culminarà en una assemblea telemàtica en la qual, per primera vegada en la història d'EUPV, totes les fases procedimentals estaran controlades per l'Executiva". "No participarem, per tant, en aquesta comèdia i exigirem, a través de la militància, la reprovació de l'actual direcció".

Destacats