Estudiants de periodisme cobriran la jornada electoral amb el projecte 'Novatos'

El programa permet als estudiants treballar com en una redacció professional

Guardar

La Unió de Periodistes
La Unió de Periodistes

La segona edició del projecte 'Novatos' permetrà a una nova generació d'estudiants de Periodisme de València treballar com una redacció professional en una nit electoral.

Amb motiu de les Eleccions Generals el diari efímer 'Novatos' obri de nou les seues portes perquè els estudiants de Periodisme de València visquen l'experiència de participar en la cobertura d'unes eleccions, ha informat l'organització en un comunicat.

Les Naus actuarà com a seu del projecte, en la qual es recrearà una sala de redacció on els estudiants podran elaborar i difondre continguts sobre les eleccions, actuant com a corresponsals, redactors i curadors de continguts en xarxes socials.

La primera edició, que va reunir en Les Naus a alumnes de Periodisme d'universitats valencianes, periodistes i professors com Sergi Pitarch, Laura Ballester, Javier Cavanilles, Guillermo López i Elvira García de Torres, va deixar petjada en els estudiants de Periodisme.

La segona edició de Novatos, organitzada per la Va unir de Periodistes Valencians en col·laboració amb la Facultat d'Humanitats de la Comunicació de la Universitat CEU Cardenal Herrera i Les Naus, "respon a l'interés dels estudiants i manté viu l'esperit obert de la primera edició i compta amb la participació de professors i periodistes com a Anunciació Ramírez, ElviraGarcía de Torres i Salva Enguix".

El diari 'El Rotativo' de la UCH-CEU, dirigit per Alfonso Sanfeliú, actuarà com a plataforma al servei del projecte durant 24 hores, després de les quals, igual que en la primera edició, el contingut creat en la nit electoral pels estudiants desapareixerà.

Per a la presidenta de la Va unir de Periodistes Valencians, Noa de la Torre, "Novatos10N és una oportunitat perquè els joves periodistes puguen conéixer de primera mà com es viu una jornada electoral en una redacció".

Els estudiants de Grau en Periodisme de qualsevol de les facultats valencianes poden inscriure's a través del correu electrònic novatos10noviembre@gmail.com, indicant el seu nom complet, número de DNI, curs i institució en la qual estan matriculats en el present curs.

Així mateix, els professors de Periodisme i periodistes que desitgen col·laborar estan convidats a sumar-se a l'experiència. L'inici de l'activitat està previst a les 17.30 hores del diumenge 10 de novembre, amb finalització a una de la matinada.

Coordinats per periodistes i professors de Periodisme, els estudiants de primer a quart curs posaran en pràctica la teoria i informaran com a corresponsals des de les seus dels partits durant la pròxima nit electoral.

Arxivat a:

Destacats