España: "El PP ha assumit sense resistència el programa de VOX retornant-nos a una Comunitat Valenciana en blanc i negre"

Guardar

María José Salvador, Rebeca Torró i Arcadi España
María José Salvador, Rebeca Torró i Arcadi España

El dirigent del PSPV-PSOE Arcadi España ha afirmat hui que "el Partit Popular ha assumit sense resistència el programa de VOX retornant-nos a una Comunitat Valenciana en blanc i negre" i ha titllat de "preocupants" els 50 punts del programa del Govern de la vergonya els quals "estan trets d'un míting de VOX que neguen la violència masclista, censuren la llibertat de premsa i menyspreen la nostra llengua". Així s'ha manifestat España aquest dijous després de conéixer el contingut pactat per la dreta el qual "va suposar una reculada en tots l'aconseguit en els últims huit anys". "Posen a la Comunitat Valenciana en el punt de mira amb un acord vergonyós i difícil d'explicar a la ciutadania", ha indicat i ha insistit que "el 'Pacte de la Vergonya' ja ens avergonyeix en tota Espanya, ha aconseguit que la Comunitat Valenciana passe de ser referent per bones notícies a tornar a la mala reputació".

En aquest sentit, el dirigent socialista ha lamentat que "en tan sols dos dies el Partit Popular li haja comprat per complet el discurs a l'extrema dreta" i ha apuntat que "els dirigents populars s'han llevat la careta i venut els seus pocs valors per aconseguir una quota de poder". Amb això, ha subratllat que "és incomprensible que un partit que es fa dir democràtic deixe en mans d'un partit que nega l'autogovern el futur de la nostra terra" i ha titllat d'"alarmant" que el nou Govern "parle de violència intrafamiliar menyspreant a totes les víctimes de violència masclista i que diga sense enrojolar-se que intervindrà en els continguts de la nostra radiotelevisió pública per a fer-la 'més racional'".

Així mateix, Espanya ha ironitzat amb què "ara els valencians i valencianes hauran de gaudir de la cultura des de la barrera" i ha apuntat que "la cultura valenciana ha rebut hui la pitjor notícia que podia rebre, li esperen quatre anys de menyspreus i abandó". A més, ha recordat que "ja sabem com acaba la gran idea de deixar en mans de VOX la conselleria d'Agricultura i Ramaders, només hem de veure el que ha passat a Castella i Lleó".

D'altra banda, ha convidat a PP i VOX a "revisar les dades abans de fer un programa de Govern perquè si revisen els pressupostos veuran que en la Comunitat Valenciana s'està invertint ja un 37% en Sanitat" i ha afirmat que "ens estan dient sense pèls en la llengua que baixaran el pressupost". Pel que fa a l'ocupació, Espanya ha incidit en el fet que "en la Comunitat Valenciana tenim rècord d'ocupació i s'ha demostrat que les nostres polítiques d'ocupació funcionen, no és el moment de fer experiments i jugar amb el pa dels valencians i valencianes".

Finalment, el dirigent socialista ha assegurat que "això suposarà fer marxa enrere en els drets aconseguits i en les polítiques per a la majoria que s'han impulsat durant aquests huit anys de Govern de Ximo Puig" i ha indicat que "el Partit Popular i VOX estan posant en perill la convivència en la Comunitat Valenciana".

Destacats