Emilio J. Belencoso: "Com a alcalde d'Almàssera el ple serà una zona de treball, mai de discussió"

Entrevista al futur alcalde d'Almàssera després d'aconseguir ser la força més votada i majoria absoluta en les eleccions municipals del 28 de maig

Guardar

Emilio J. Belencoso, nou alcalde d'Almàssera, durant un acte de campanya
Emilio J. Belencoso, nou alcalde d'Almàssera, durant un acte de campanya

Després de ser el candidat més votat en les eleccions municipals d'Almàssera celebrades el passat 28 de maig, Emilio J. Belencoso, cap de llista del Partit Popular en la localitat, es convertirà en el nou alcalde d'aquest municipi de l'Horta Nord. En concret, van ser 1897 vots (el 43,67 % del total) els que van donar al grup popular de Belencoso la majoria absoluta de set regidors que li permetrà governar Almàssera en solitari.

Parlem amb ell després de la seua victòria en les urnes i en els dies previs a l'acte d'investidura del pròxim dissabte 17 de juny en el qual la vara de comandament d'Almàssera passarà del Partit Socialista —qui ha estat al capdavant del govern municipal les últimes dues legislatures— al PP de Belencoso.

Quin balanç fas dels resultats electorals del 28M?

Estem molt contents. Esperàvem millorar els resultats de l'any 2019, però obtindre la majoria absoluta ha sigut una cosa totalment aclaparant. És molta la responsabilitat i la confiança que els nostres veïns han posat sobre nosaltres, per això no els anem a fallar. Hem sigut la primera majoria absoluta de la història del nostre poble i la candidatura que major suport popular ha obtingut. El meu compromís va a ser complir amb el nostre programa electoral i obtindre dins de quatre anys un major suport si cap.

Has pogut parlar amb els veïns i veïnes de la localitat després de la victòria en l'última cita electoral? Què t'han transmés?

Des de l'endemà de les eleccions la gent ens para, ens felicita, i ens anima a seguir en la línia. Ens diuen que tenim molt treball per davant, però que podrem amb això. A mi m'encanta que ens paren pel carrer i intercanviem opinions i propostes de millora. Som persones que ens agrada estar molt en el carrer i en contacte directe amb els nostres veïns. Som una candidatura del poble, amb perfils variats i de gent de tota la vida.

Quines creus que han sigut les principals raons d'aquest canvi de govern municipal?

Al llarg de tota la campanya sempre he intentat transmetre tres motius o raons del canvi. El primer d'ells era la il·lusió i la creença. De fet, en la primera reunió que vam tindre ho vaig dir molt clar, que només poden els que creuen que poden, i que amb il·lusió i treball ho anàvem a aconseguir. Tinc un equip il·lusionat, unit i centrat a millorar Almàssera, i això es nota.

El segon dels factors va ser el desig de canvi. Almàssera està abandonada, bruta, amb serveis pèssims, la piscina tancada, amb una pèssima atenció per part dels polítics, amb moltes promeses incomplides. En definitiva, la gent volia canviar, d'ací el nostre eslògan de campanya: "El canvi és imparable".

El tercer dels motius va ser el projecte, construïm l'alternativa que presentem a la societat d'Almàssera des del coneixement de les seues necessitats, comencem amb el despatx a peu de carrer, però el més important és que portem huit anys en l'oposició treballant i escoltant. Hem sabut captar quins eren les preocupacions dels veïns i oferir-los solucions i una alternativa viable.

Emilio J. Belencoso, nou alcalde d'Almàssera, durant un acte de campanya
Emilio J. Belencoso, nou alcalde d'Almàssera, durant un acte de campanya

Quines seran les primeres mesures que iniciaràs com a alcalde?

El primer que farem és eliminar la centraleta telefònica i reorganitzar els serveis municipals, una cosa essencial. D'altra banda, volem aprovar els romanents de tresoreria per un import de dos milions d'euros per a poder fer inversions molt necessàries a Almàssera com la segona planta de la llar del jubilat o partides per un import superior als 600.000 euros en asfaltat.

A més, volem eliminar la partida de participació ciutadana que actualment està en 50.000 euros i adquirir una barredora en format renting per a millorar la neteja dels carrers. Volem obrir la piscina coberta tan prompte com es puga perquè ni un dia més aquesta instal·lació estiga tancada.

Hem anat comerç a comerç presentant-nos i coneixent les seues necessitats. També volem treballar des del primer dia en el pressupost municipal que ens permeta portar avant nostre tan desitjat projecte del Parc Nord. En definitiva, tenim moltes propostes i molt treball per davant, estem desitjant que arribe el dia 19 i posar-nos a treballar com més prompte millor.

Saps ja quins membres de la teua llista ocuparan cada regidoria?

Si, la majoria absoluta al final ens dona eixa tranquil·litat i sabem ja com va a estar organitzat el nostre equip. Ana Reyes, que m'acompanya en l'Ajuntament des de l'any 2015, s'encarregarà de Serveis Socials i el Major. I va a tindre un important treball per davant, doncs tenim una llista d'espera de més de dos mesos en el departament i, per això, treballarem incansablement per reduir-la al màxim. A més, Serveis Socials és un departament fonamental en un Ajuntament com a administració més propera, i més encara en l'època en la qual ens està tocant viure.

Susi Roig s'encarregarà del Personal i del manteniment dels nostres carrers i parcs. Susi ha gestionat equips de més de 100 persones i estic convençut que va a ser reconeguda com una molt gran regidor d'aquesta àrea. Vicente Roig portarà Urbanisme i Esports. Tenim per desenvolupar importants obres en aquesta àrea: obrirem la piscina coberta, substituir la gespa del camp, que està en un important grau de desgast, habilitar pistes de pádel i millorar en general totes les instal·lacions municipals. En Urbanisme, hi ha obres que fer i executar, ja que tenim també pendent un pla d'asfaltat, l'ampliació del Centre de Salut i la passarel·la del Carraixet.

Membres de l'equip d'Emilio J. Belencoso a Almàssera
Membres de l'equip d'Emilio J. Belencoso a Almàssera. Imatge: Partit Popular Almàssera

Mari Carmen Estellers s'encarregarà de l'àrea de Cultura i Educació. Volem implantar un ampli programa cultural que no dure sols un mes, sinó tot un any. També va a ser fonamental el contacte i la col·laboració amb totes i cadascuna de les nostres associacions. Irene Ferrer s'encarregarà, principalment, de l'àrea de Festes i Joventut. Té un ardu treball per davant, doncs enguany en les festes d'agost se celebra el 675 aniversari del Miracle dels Peixets que va donar origen al nostre poble com a entitat independent d'Alboraia.

També volem treballar colze a colze amb els nostres joves i el seu Espai Jove. I finalment, i no menys important, Teresa Gómez Llop s'encarregarà de Comerç, Ocupació i Turisme. Volem que el comerç a Almàssera siga essencial per a totes les accions que fem i fomentar el comerç de proximitat i de poble.

Com afrontes el dia de la investidura el pròxim 17 de juny?

Amb moltíssima il·lusió, comptant els dies perquè arribe i posar-nos a treballar ja per Almàssera i pels seus veïns. El nostre missatge eixe dia serà positiu, obrim una nova etapa política a Almàssera on la sensatesa, la moderació i el diàleg han de ser tres pilars sobre el que s'assente l'acció política. Mentre jo siga alcalde un ple no serà un punt de discussió, sinó una zona de treball.

Arxivat a:

Destacats