Ens Uneix inicia la seua expansió per a guanyar influència a la Comunitat Valenciana

El partit de Jorge Rodríguez pretén obtindre més pes a la Diputació i aconseguir representació política a les Corts

Guardar

Ricard Gallego, membre de l'equip negociador d'Ens Uneix; Jorge Rodríguez, líder d'Ens Uneix; i Natàlia Enguix, diputada per Ens Uneix
Ricard Gallego, membre de l'equip negociador d'Ens Uneix; Jorge Rodríguez, líder d'Ens Uneix; i Natàlia Enguix, diputada per Ens Uneix

L'expansió d'Ens Uneix per la Comunitat Valenciana ja és una realitat. El partit que lidera Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent, ha iniciat les converses per a confluir sota la seua marca diversos partits independents actualment en el govern de municipis valencians.

El destacat aval que implica a hores d'ara la marca Ens Uneix, suposa una basa en la qual la formació comarcalista vol actuar de paraigua per a aquests partits, i, al seu torn, guanyar suports i força electoral de cara al futur.

I és que després de ser claus, amb un diputat, en la formació del nou govern de la Diputació de València, Ens Uneix inicia el camí per a poder augmentar la seua influència, amb l'horitzó fixat en una hipotètica representació política a les Corts.

Un partit progressista i comarcalista, amb la mirada posada en els municipis i amb la possibilitat de recollir un perfil de votant més moderat que altres formacions d'esquerra, presentant-se com una alternativa sensata, avalada per anys de majories absolutes de Rodríguez a Ontinyent, i influent, com s'està demostrant, per exemple, amb l'enteniment mostrat amb el nou Consell reactivant les obres de l'Hospital a la ciutat.

Comité comarcal d'Ens Uneix
Comité comarcal d'Ens Uneix

Aconseguir més diputats

L'estratègia seguida per Ens Uneix aquestes últimes setmanes és iniciar els contactes amb partits locals que exerceixen funció de govern després dels comicis del 28 de maig, després d'afermar-se a la Vall d'Albaida.

Unes converses que estan més avançades a Oliva, amb l'actual alcaldessa Yolanda Pastor, integrant de Projecte Oliva. En aquest municipi s'ha proposat la possibilitat de confluir en un projecte independent unificat a la comarca de La Safor, que ajude a aconseguir algun dels diputats en joc en aquest partit judicial en les pròximes eleccions municipals.

Sota aquesta premissa, el partit de Rodríguez ha començat les negociacions en formacions locals de Carcaixent i Alberic, a la Ribera Alta; Canals, a la Costera; i Énguera, a la Canal de Navarrés; que se sumen a les ja iniciades en l'anterior legislatura a Muro d'Alcoi, al Comtat, i Vilallonga de la Safor.

Jorge Rodríguez y Natalia Enguix se reúnen en Oliva con Yolanda Pastor y su equipo
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix es reuneixen a Oliva amb Yolanda Pastor i el seu equip

Una marca en creixement

Després de les últimes eleccions municipals, Ens Uneix ha augmentat un 35% els seus regidors i regidores a les comarques valencianes, duplicant els municipis en els quals governava des de 2015. La formació compta actualment amb 38 regidors en nou ajuntaments de la Vall d'Albaida, la Safor i el Comtat (Ontinyent, Benissoda, El Palomar, Bufali, Benicolet, Beniatjar, Vilallonga de la Safor, Atzeneta d'Albaida i Muro d'Alcoi) enfront dels 28 en cinc localitats dels anteriors comicis locals, els primers als quals es presentava.

Amb aquesta dinàmica de creixement, Ens Uneix inicia la seua expansió amb la finalitat d'oferir una alternativa política a la Comunitat Valenciana.

Destacats