Ens Uneix assumirà la vicepresidència de la Diputació de València

A més, el partit de Jorge Rodríguez gestionarà un total de cinc àrees en la Diputació de València

Guardar

 Assemblea d'Ens Uneix
Assemblea d'Ens Uneix

Ja hi ha acord. Ens Uneix ha decidit acceptar l'oferta del president de la Diputació de València, Vicent Mompó (PP) i assumirà tant la vicepresidència, com la gestió d'un total de cinc àrees. El partit de Jorge Rodríguez comunicava, ahir, la decisió a la militància local sota la premissa d'"aplicar el model d'Ontinyent en la Diputació i aïllar a la ultradreta de la institució". "La ciutadania d'Ontinyent i la Vall d'Albaida ens ha donat l'oportunitat de defensar els seus interessos a València i complirem amb el seu desig perquè són els únics als quals ens devem", assenyalava Rodríguez.

D'aquesta manera, la diputada d'Ens Uneix i primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament d'Ontinyent, Natàlia Enguix es convertirà en la nova vicepresidenta de la Diputació de València. A més, assumirà la gestió de les àrees de Cooperació Municipal, Igualtat, Memòria Democràtica, Cooperació Internacional i la delegació de Relacions amb la Generalitat i Comarcalització.

"La diputació ha de recuperar presència en el territori i la visibilitat que havia perdut aquests anys, perquè és l'única institució supramunicipal que està arrelada al territori i això la ciutadania ho ha de valorar", han afegit des d'Ens Uneix.

La decisió de l'entrada d'Ens Uneix a la Diputació, al costat del Partit Popular, es deu, a més, al compromís adquirit per part de Mompó i el president de la Generalitat, Carlos Mazón, d'acceptar el llistat d'inversions que demandava Jorge Rodríguez per a la Vall d'Albaida, i que suposaran 15 milions d'euros per a la zona.

Concretament, es tracta d'una sèrie de 17 inversions directes en els municipis on el partit té alcalde o alcaldessa (Ontinyent, Benissoda, El Palomar, Bufali, Benicolet i Beniatjar) però també on té representació (Vilallonga de la Safor i Atzeneta d'Albaida). Entre aquestes inversions es troben obres com la carretera de Beniatjar, la carretera d'entrada a Bufali, centres de dia per a persones majors o auditoris per a posar en valor la cultura dels pobles de l'interior.

Així mateix, a nivell autonòmic, es va proposar reprendre les obres de l'Hospital d'Ontinyent o del Palau de Justícia de la capital de la Vall d'Albaida, així com la implicació de la Generalitat en el sosteniment del Museu del Tèxtil que està en construcció en la capital de la Vall d'Albaida. En definitiva, peticions que eren prioritàries per a aconseguir un acord de govern en la Diputació de València.

En aquest sentit, ja s'ha anunciat que, en els pròxims pressupostos s'incorporarà una partida destinada a potenciar les festes de Moros i Cristians de la mateixa manera que es fa per a les Falles.

Per part seua, Natàlia Enguix ha agraït el suport unànime de l'assemblea del partit i avançat que accepta el càrrec per tal de "defensar" els interessos d'Ontinyent i les comarques valencianes: "reprendrem el llegat que va iniciar el mateix Jorge Rodríguez en la Diputació de València, i que tanta acceptació va tenir entre els alcaldes i alcaldesses valencianes. No podíem perdre l'oportunitat que els nostres pobles tingueren un pes important a València. Tenim experiència en la gestió i ens sentim legitimats per continuar transformant la Diputació i fer-la moderna i propera als municipis".

Amb l'entrada d'Ens Uneix a la Diputació s'obri, ara, una redistribució de les delegacions, així com la incorporació de l'àrea de Memòria Democràtica que no s'incloïa en l'organigrama que presentava el Partit Popular fa tan sols una setmana.

Destacats