Els candidats i candidates a l'Alcaldia de València es veuen les cares aquesta nit en À Punt

La radiotelevisió pública valenciana celebrarà un debat per les eleccions municipals del 26 de maig

Guardar

apuntnoticias
apuntnoticias

Queda menys d'una setmana perquè l'electorat torne a decidir qui vol que li represente en les administracions públiques. Aquest diumenge 26 de maig se celebren les Eleccions Municipals i Eleccions Europees de 2019 i la radiotelevisió pública valenciana, À Punt, celebrarà un debat amb les candidatures a governar el Cap i Casal que tenen representació en aquest moment. Ho farà a les 21.15 hores, en directe.

Joan Ribó (Compromís), Sandra Gómez (PSPV-PSOE), María José Catalá (PP), Fernando Giner (Ciutadans) i María Oliver (Unides Podem-EUPV) debatran sobre cinc aspectes: Urbanisme i mobilitat, gestió de serveis i fiscalitat, ús i gestió dels espais públics, polítiques d'habitatge i remodelació urbana i polítiques de pactes. Cada líder tindrà 2 minuts per a exposar les seues principals propostes en els diferents apartats que podrà gestionar com desitge, amb l'objectiu d'intercanviar i respondre idees de l'oposició. L'ordre en el qual òbriguen el bloc s'ha decidit per sorteig, igual que la posició que ocupen en el plató, segons informa Jèssica Crespo, que dirigirà el programa.

En total, es preveu que aquest debat electoral dure poc més d'una hora i que les i els candidats a l'Alcaldia de València tinguen un minut final per a demanar el vot a l'audiència. Aquest funcionament ja s'ha repetit en el programa per a Castelló, amb Begoña Carrasco (PP), Amparo Marco (PSPV-PSOE), Alejandro Marín-Buck (Ciutadans), Ignasi Garcia (Compromís) i Fernando Navarro (Unides Podem En Moviment-EUPV); i en el d'Alacant, on han participat Luis Barcala (PP), Paco Sanguino (PSPV-PSOE), Xavier López (Unides Podem), Mari Carmen Sánchez (Ciutadans) i Nacho Bellido (Compromís).

Així, a les 21.15 hores, À Punt tancarà el cicle de debats electorals d'aquestes eleccions 2019 en les capitals de la Comunitat Valenciana, encara que també organitzarà un per a Elx. Per a moltes persones serà l'oportunitat per a decidir el seu vot davant uns comicis que seran claus per a saber si la societat prefereix el bloc de la dreta o el de l'esquerra.

Destacats