Els bombers forestals intensifiquen la vigilància contra incendis fins a Pasqua

Guardar

Un bomber forestal de la Generalitat
Un bomber forestal de la Generalitat

l servei de bombers forestals de la Generalitat intensifica les tasques de vigilància preventiva contra incendis forestals en els paratges naturals de la Comunitat Valenciana durant els dies de Setmana Santa i fins al dilluns 25 d'abril. Una vigilància que es manté en llocs estratègics de les tres províncies també durant la nit.

Aquest dispositiu especial forma part del pla de vigilància dissuasiva posat en marxa per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) per a lluitar contra els incendis forestals. Està compost per més de 600 professionals i un 9% més de personal del 112 durant aquests dies.

En el cas del servei de bombers forestals hi ha 40 unitats terrestres que compten amb 40 autobombes i sis unitats helitransportades, dues en cada província, detalla la Conselleria d'Interior.

Per Setmana Santa i Pasqua, el dispositiu de bombers forestals actua com si hi haguera nivell 3 de preemergència per risc d'incendis forestals, realitzant les labors habituals de vigilància i prevenció pròpies d'aquesta situació.

Les rutes de vigilància inclouen les àrees recreatives més visitades durant aquestes festes, on s'intensifiquen les accions de conscienciació, divulgació i difusió de mesures preventives.

"Posem l'accent en les zones més sensibles i amb major afluència de gent. En aquestes dates són moltes les persones que ixen a la muntanya a fer senderisme o menjar-se la mona, i és important recordar-los que han de ser respectuosos amb el medi ambient i recollir el fem, perquè un vidre o una burilla mal apagada pot provocar un incendi", explica Pedro Garcelán com a cap de dotacions operatiu de la zona 3.

En aquest període està prohibit realitzar cremes de restes agrícoles, encara que estiguen autoritzades pel pla local de cremes, així com les fogueres en els terrenys forestals o a menys de 500 metres d'ells. En les àrees recreatives es permet fer foc en les zones habilitades per a això, excepte els dies en què es declare nivell 3 de preemergència quan seran precintades.

Arxivat a:

Destacats