Els ajuntaments oferiran ocupació a quasi 1.200 joves a través de les noves ajudes Avalem Joves Plus

Guardar

Oficina de l'atur a València
Oficina de l'atur a València

Quasi 1.200 joves tindran l'oportunitat de treballar en entitats locals, dins del programa de subvencions Avalem Joves Plus (Empuju) que convoca Labora. Aquestes ajudes, que es dirigeixen a ajuntaments i als seus organismes autònoms municipals i mancomunitats, consisteixen en contractacions de 12 mesos de joves d'entre 16 i 29 anys d'edat.

La convocatòria d'aquestes subvencions, que ha sigut publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana d'aquest divendres, 4 de març, posa a la disposició de les esmentades entitats 22 milions d'euros. El termini per a sol·licitar la participació en aquest programa és de deu dies hàbils a partir del pròxim dilluns.

Les ajudes seran objecte de finançament a través els fons de la Unió Europea i, una vegada hagen sigut concedides, les entitats locals hauran de procedir a la selecció dels joves que seran contractats.

Per a poder optar a la selecció, les persones joves hauran d'estar inscrites com a demandants d'ocupació en l'Espai Labora que corresponga al municipi, figurar com a beneficiaris o beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i tindre convenientment actualitzada la seua fitxa de demanda.

La persona treballadora serà seleccionada a través del sorteig que l'Espai Labora corresponent realitzarà entre els i les demandants d'ocupació inscrits en la seua oficina i que complisquen amb els requisits requerits per l'ajuntament.

El programa Avalem Joves Plus es realitza des de l'any 2014, i des de llavors, són quasi 14.000 els i les joves que han tingut ocasió de tindre una experiència laboral en un ajuntament. Una dada cridanera és que un de cada tres joves que han participat en aquest programa estava treballant als sis mesos de finalitzar la seua participació en ell.

Aquesta convocatòria s'uneix a la que s'ha publicat aquesta mateixa setmana, i que també es dirigeix al col·lectiu jove. La convocatòria del passat 1 de març es dirigeix a empreses privades per a la contractació indefinida de persones joves qualificades.

Amb aquestes dues convocatòries, Labora ha contribuït a la inserció laboral del col·lectiu jove amb més de 34 milions d'euros. Avalem Joves, el Pla integral de formació i ocupació per a joves, compta amb un pressupost estimat de 275 milions d'euros, i amb ell pretén combatre la desocupació de les persones menors de 30 anys.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha posat a la disposició de la ciutadania un butlletí on les persones inscrites reben informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació.

Destacats