Compromís, el partit més votat a Massalfassar encara que seran els pactes els que decidisquen l'Alcaldia

Descobreix el resultat de les eleccions del 28M a Massalfassar i com quedaria el consistori

Guardar

Ajuntament de Massalfassar
Ajuntament de Massalfassar

Ja es coneix el resultat de les eleccions municipals de Massalfassar del 28 de maig de 2023. Compromís ha sigut el partit polític més votat amb un total de 529 vots, la qual cosa suposa el 34.15 %. Així, Compromís obtindria un total de 4 regidors que entrarien en el consistori. La segona força més votada a Massalfassar ha recaigut en el PP, que ha aconseguit el 21.94  % del suport de la ciutadania sumant 3 regidors a l'Ajuntament.

 

Amb el 100% de l'escrutini, la resta de forces polítiques han quedat de la següent manera: Higinio Yuste que, pese haver ostentat l'Alcaldia en Ciutadans, en aquestes eleccions ha decidit presentar-se amb un partit propi 'Massalfassar en marxa', ha aconseguit rascar el 21.36% de suports i, per tant, 3 regidors, sent la tercera llista més votada. Finalment, VOX ha aconseguit un regidor amb 123 vots. En aquesta ocasió, Ciutadans no s'ha presentat als comicis municipals del 28M en aquesta localitat de l'Horta Nord.

 

En les eleccions de 2019, Fontestad va ser decisiu. I és que malgrat que Compromís va ser la força més votada amb 4 escons, seguit del PSPV-PSOE; finalment, i gràcies al suport de Demòcrates Valencians – que va aconseguir un escó després de presentar un recurs davant la Junta Electoral que li va donar per vàlid un vot que havia sigut considerat nul per la mesa – el bloc de la dreta es va alçar amb el consistori de Massalfassar.

Així, durant aquests quatre anys han estat governant Ciutadans, amb Higinio Yuste com a alcalde, que en les últimes eleccions va irrompre amb força en l'hemicicle aconseguint tres regidors; el Partit Popular amb Alvaro Montañés com primer tinent alcalde, que va perdre dos escons respecte a 2015; i Carles Fontestad (Demòcrates Valencians) com segon tinent d'alcalde.

No obstant això, ara, després de conéixer els resultats de les eleccions de Massalfassar de 2023, tot pot passar. Ara caldrà esperar a veure com avancen les negociacions per a saber si torna a liderar un govern de coalició format per partits de la dreta, com és preveu, o, per contra, la balança es declina cap a l'esquerra.

Arxivat a:

Destacats