Eleccions Foios 2023: Compromís revalida com la força més votada

Aquests són els resultats de les eleccions municipals de Foios aquest 28M

Guardar

Sergi Ruiz, candidat de Compromís a l'Alcaldia de Foios  / Foto: Compromís per Foios
Sergi Ruiz, candidat de Compromís a l'Alcaldia de Foios / Foto: Compromís per Foios

Amb el 100% de l'escrutini, Compromís s'alça com la força més votada a Foios amb un 42,5 % dels vots. Així es desprén dels resultats de les eleccions de Foios del 28 de maig de 2023. Amb un total de 6 regidors, el candidat a l'Alcaldia per Compromís, Sergi Ruiz, tornaria a revalidar càrrec.

El PSOE-PSPV, per part seua, ha baixat de ser la segona força a una tercera posició amb un 21,44 % dels vots. Per tant, aconseguiria 3 regidors. Cal recordar que, en les eleccions de 2019, tots dos partits – Compromís i PSOE – van pactar un govern de coalició per a aconseguir la majoria absoluta superant els set regidors. D'aquesta manera, caldrà esperar que comencen les negociacions per a saber si, com apunta, tornaran a repetir govern d'esquerres o, per contra, Ruiz aposta per un govern en solidari.

La resta de partits en les eleccions municipals del 28M de Foios ha quedat de la següent manera: el Partit Popular ha aconseguit 4 regidors amb el 28,03 % dels vots; mentre que VOX s'ha quedat fora de l'Ajuntament de Foios en obtenir, tan sols, 304 vots, la qual cosa suposa el 6,9%.

Si es compara amb els resultats de les eleccions municipals de 2019, es veu un clar suport de la ciutadania per revalidar el govern progressista. I és que Compromís va ser el grup polític més votat amb cinc regidors, gràcies als 1.589 vots que va rebre, seguit del partit socialista amb tres regidors. Unes posicions que no han variat molt en aquesta ocasió, encara que Ruiz puja amb un regidor més. 

Sens dubte, els resultats de les eleccions de Foios 2023 tenen un nom clar: Sergi Ruiz. Després que arribara a l'Alcaldia de Foios en 2015 amb un pacte entre PSPV-PSOE i Volem Foios; Ruiz, que també ha sigut alcalde de la localitat després de les eleccions de 2019, es prepara per a afrontar una tercera legislatura.

Arxivat a:

Destacats