Els pactes decidiran qui guanya l'Alcaldia d'Albal després de les eleccions de 2023

Aquests són els resultats de les eleccions municipals d'Albal del 28 de maig de 2023

Guardar

Imatge d'Albal
Imatge d'Albal

Ja es coneixen els resultats de les eleccions municipals d'Albal 2023. El PSPV-PSOE ha tornat a ser la força política més votada amb 2.911 vots, la qual cosa es tradueix en el 32.66% del total i, per tant, en 6 regidors socialistes que ocuparan una cadira a l'ajuntament de la localitat. No obstant això, són els mateixos regidors que ha obtingut el Partit Popular en les eleccions d'aquest 28 de maig de 2023 a Albal. I és que el PP ha obtingut 2.877 vots, la qual cosa es tradueix en el 32.28%. Unes dades molt ajustades que fan que la resta de partits polítics, amb el seu suport, siguen decisius perquè Albal tinga un govern d'esquerres o de dretes.

 

Marí podria plantejar-se tornar a governar en coalició amb Compromís, que ha tret 2 regidors en les eleccions municipals de 2023, en obtenir el 9.86% dels vots. Però la suma entre tots dos partits polítics no aconseguiria eixa majoria absoluta fixada en 9 escons. Així, un paper decisiu el tindria Avant, que gràcies a 1.140 vots (el 12.79%), ha tret 2 escons. Per part seua, VOX ha rascat un escó amb els 726 vots obtinguts en els comicis de 2023.

D'aquesta manera, el que fins ara ostentava l'Alcaldia d'Albal, el candidat socialista Ramón Marí, podria perdre l'Alcaldia, enfront del PP que li ha igualat en nombre de regidors. Caldrà esperar als pròxims dies, quan comencen els pactes de govern, per a saber qui, finalment, es farà amb la vara de comandament de l'Ajuntament d'Albal en aquesta pròxima legislatura.

Pots seguir tota la informació política, així com els acords als quals aniran arribant els diferents partits polítics a la província de València a través de la web de València Extra o en les xarxes socials del mitjà.

Arxivat a:

Destacats