Eleccions d'Alaquàs 2023: Toni Saura (PSPV-PSOE) revalidarà l'Alcaldia

El PSPV d'Alaquàs ha sigut la força més votada en les eleccions municipals del 28 de maig

Guardar

El candidat del PSPV-PSOE a l'Alcadia en Alaquàs, Toni Saura
El candidat del PSPV-PSOE a l'Alcadia en Alaquàs, Toni Saura

Èxit del PSPV-PSOE en les eleccions municipals d'Alaquàs d'aquest 28 de maig. De nou, el partit socialista  ha sigut la força més votada amb el 43.82 % dels vots, és a dir, 6.612 vots i amb un total d'11 regidors, la qual cosa li permetrà al candidat Toni Saura revalidar l'Alcaldia del municipi amb el gruix de l'anterior equip de govern. No obstant això, ha perdut, per un escó, la majoria absoluta i això li farà que haja de pactar amb un altre partit si no vol governar en majoria simple.

 

La resta de partits polítics, després de finalitzar l'escrutini, ha quedat de la següent manera: el Partit Popular, amb Vicent Cervera al capdavant, ha obtingut 6 regidors amb un total de 3.853 vots, és a dir el 25.53 %, Compromís, per la seua banda, s'ha alçat amb 2 regidors amb el 10.96 % dels vots; mentre que Ciutadans, amb el candidat Bernardo Palomares, i Esquerra Unida i Podem, que es presentaven en llista única a aquests comicis municipals encapçalada per Sergio Zalazar, s'han quedat fora de la corporació. Això sí, VOX ha entrat, per primera vegada, amb 3 regidors.

 

Si es compara amb els resultats de les eleccions de 2019, el partit socialista continua mantenint la seua força en el municipi valencià de l'Horta Sud com el partit més votat per la ciutadania, seguit del Partit Popular que, en aquest cas, aconsegueix augmentar el nombre dels seus escons passant de 5 a 6 després de les eleccions de 2023.

Toni Saura es prepara, així, per a prendre la vara de comandament amb un equip que, de nou, estarà format per Sandra Conde com el seu número 2, Fran Evangelista, Elena Solís, Sebastián Ruiz, María Ángeles Espert, Jaime Marqués, Elena Álamo, Francisco Javier Antúnez i Alejandro Ramos. A aquest equip se sumen noves incorporacions. No obstant això, per a Saura era fonamental "mantenir a les persones amb més presència en l'activitat ordinària per a continuar construint el projecte de futur per a Alaquàs".

Les eleccions municipals d'Alaquàs 2023 es tanquen, així, amb uns resultats que no modificaran la línia marcada en el consistori de la localitat.

Arxivat a:

Destacats