El xalet d’ Aben Al Abbar d'Aiora es convertirà en Centre de Documentació i Activitat LGTBI

Els socialistes valencians advoquen per una ciutat integradora on totes les persones puguen desenvolupar-se personal i professionalment, independentment de la seua orientació sexual i la seua identitat de gènere

Guardar

Aire Fresco Sandra Gómez-1
Aire Fresco Sandra Gómez-1

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, en el marc de Dia Mundial contra la LGTBIfobia, ha comunicat que l'Ajuntament habilitarà l'espai del xalet d’ Aben Al Abbar d'Aiora com a Centre de Documentació i Activitat LGTBI.

Els socialistes valencians advoquen per una ciutat integradora on totes les persones puguen desenvolupar-se personal i professionalment, independentment de la seua orientació sexual i la seua identitat de gènere, per això en el seu programa hi ha propostes dirigides a atendre les seues necessitats.

En concret, es realitzarà un estudi sociològic sobre la realitat quotidiana de les persones LGTBI i sobre la percepció de la diversitat sexual de la ciutadania en general, que servirà com a diagnòstic per a marcar objectius i determinar actuacions.

A més, s'ampliaran les accions de sensibilització social sobre diversitat sexual i de gènere, prestant especial atenció al sistema educatiu, a joves i majors per a combatre qualsevol situació de discriminació, assetjament o hostilitat i crear entorns segurs i amables per a garantir la igualtat de tracte en centres educatius, centre juvenils i centres de majors.

D'igual manera, un altre dels serveis que prestarà el centre serà el de la creació d'un programa de col·laboració amb els col·legis i instituts per a fomentar la diversitat i eradicar el bullying.

Aquestes propostes se situen en la línia del concert de la Generalitat sobre la prestació de servei d'assessorament i suport a les persones LGTBI, els seus familiars i persones reunides, que té com a objecte oferir orientació en els diferents àmbits, així com una atenció adequada a les seues necessitats d'aquest col·lectiu, que tindrà prestacions especialitzades per a les persones trans.

Servei autonòmic d'assessorament i suport a persones LGTBI, familiars i persones reunides

Aquest servei autonòmic està dirigit principalment a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com a les seues famílies i persones reunides, que requerisquen d'una atenció específica vinculada a la seua realitat com a tal. L'atenció s'adaptarà a les necessitats, que podran ser merament informatives o podran arribar a la necessitat d'una intervenció directa.

El servei consistirà en una atenció integral que inclourà les següents prestacions: atendre, informar i orientar a les persones usuàries en relació amb la realitat LGTBI, a través d'atenció telefònica, correu electrònic, xarxes socials o en la seu física del servei; oferir un itinerari individualitzat d'atenció social amb l'objectiu d'atendre les necessitats específiques de cada persona usuària -assessorament que inclourà, si escau, l'acompanyament als recursos necessaris; assessorament psicològic, tant individual com en grup i suport legal en temes relacionats amb qüestions LGTBI (matrimoni, filiació, agressions, etc.).

Aquest assessorament inclourà l'acompanyament necessari i, en cas de necessitar a un professional de l'advocacia, una primera intervenció gratuïta. També es realitzarà atenció a la infància i adolescència LGTBI, així com a les seues famílies. Així mateix, en cas d'existir suficient demanda, es constituiran Grups de Suport per a Adolescents *LGTBI i Grups de Suport per a Familiars de Persones LGTBI. De la mateixa manera, segons aquest nou servei autonòmic es proveirà a les persones que el requerisquen d'orientació laboral i educativa per a persones LGTBI, especialment persones trans i igualment aquest assessorament inclourà formació per a la cerca d'ocupació i el suport en gestions educatives.

També s'assessorarà migrants LGTBI referida a les possibilitats de regularització de la seua situació i de petició d'asil i s'atendrà i ajudarà víctimes de violència en parelles formades per persones del mateix sexe, buscant la protecció d'aquestes. Finalment, s'atendrà i ajudarà víctimes de discriminació i delictes d'odi per *LGTBIfobia, acompanyant en el procés de denúncia, si escau, i donant l'atenció psicològica i jurídica necessària.

Destacats