El TSJCV demana a Barceló entregar al PP la documentació sobre la vacunació irregular

Guardar

Ana Barceló, consellera de Sanitat
Ana Barceló, consellera de Sanitat

El TSJCV ha emés una sentència en la qual condemna a la consellera Barceló a entregar la documentació sol·licitada pel diputat Jose Juan Zaplana respecte a la vacunació.

La secció quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana considera en la seua sentència que "s'ha vulnerat el dret fonamental a obtenir de la Conselleria de Sanitat, a través del President de Les Corts, la documentació requerida".

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha valorat la fallada assenyalant que "els tribunals condemnen l'actitud del govern de Puig en amagar la seua pèssima gestió de la pandèmia, obstaculitzar la labor de l'oposició i intentar camuflar les pífies de la seua consellera".

Zaplana ha indicat que "els tribunals ens donen la raó en el que contínuament estem patint en Les Corts amb aquests governs d'esquerra que és el boicot permanent a la labor de l'oposició i la falta de transparència, una cosa de la qual presumien i el temps ha deixat constància que l'obscurantisme és la pràctica habitual del govern de Puig".

En concret, José Juan Zaplana, arran de la polèmica sorgida per la vacunació irregular de determinades persones a primers d'any, va sol·licitar el llistat "de totes les persones a les quals se'ls ha administrat la vacuna COVID 19 sense estar incloses en la llista inicial de grup prioritari per a la primera fase de vacunació, amb compliment de la normativa vigent en matèria de protecció de dades, detallant els casos en què es tracte de personal funcionarial al servei de l'Administració Pública i especificant l'òrgan al qual pertanyen i càrrec dins de l'Administració a la qual s'adscriu".

Més tard, el diputat popular també va sol·licitar còpia de tots els informes de la Conselleria sobre l'administració o no de la segona dosi de la vacuna COVID 19 a les persones a les quals li'ls ha administrat irregularment. "La Conselleria es va negar a aportar eixa documentació malgrat que la mateixa Barceló la va comentar en roda de premsa".

Finalment, Zaplana ha assenyalat que "és evident la voluntat de la conselleria d'impedir-nos l'accés a les dades i dificultar nostra la labor de control de l'executiu. Ens neguen sistemàticament la informació per a tapar la seua desastrosa gestió. Ha faltat claredat i transparència i no sabem res d'un procés fosc en el qual no vam saber què estava passant amb les vacunes".

Arxivat a:

Destacats