El PSPV-PSOE demana reservar places universitàries i d'FP per als menors víctimes de violència de gènere

La iniciativa planteja la confecció d'un nou protocol de detecció i actuació davant la violència de gènere en els centres escolars

Guardar

La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris
La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris

El PSPV-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en Les Corts Valencianes per la qual s'insta, tant el Ministeri d'Universitats com la Conselleria, al fet que reserven places universitàries i de Formació Professional per als menors víctimes de violència de gènere. La iniciativa, presentada per la portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris, planteja a més la confecció d'un nou protocol de detecció i actuació davant la violència de gènere en els centres escolars.

En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que "al costat de les conseqüències físiques i psicològiques que pateixen les víctimes de violència masclista, aquesta terrible situació també afecta al seu rendiment acadèmic" i ha subratllat que "com a societat hem de treballar per garantir i afavorir la seua continuïtat en el sistema educatiu i evitar l'abandó escolar". "La restauració del mal causat per la violència de gènere passa pel suport de les institucions, també l'acadèmica" ha defensat Peris.

Així mateix, Rosa Peris ha recordat "el paper fonamental que juguen els centres escolars per a la detecció dels casos de violència de gènere" i ha assenyalat que "aquests espais són on millor es poden detectar aquests casos": "Necessitem comptar amb uns protocols de detecció i actuació davant la violència de gènere potents".

Finalment, la portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts ha destacat que "la violència de gènere entre adolescents és una qüestió que cada vegada ens preocupa més i hem d'atallar-ho amb urgència, més encara quan veiem com les conductes masclistes es perpetuen i accepten cada vegada amb més freqüència entre les persones joves".

Destacats