El PSOE vol que el Tribunal de Comptes fiscalitze la comptabilitat de Vox en 2018 i 2019, especialment a València

Guardar

Diputats de Vox a l'hemicicle del Congrés
Diputats de Vox a l'hemicicle del Congrés

El PSOE vol que el Tribunal de Comptes fiscalitze la comptabilitat de Vox en els exercicis de 2018 i 2019, amb especial atenció a les seues finances a la província de València, per a determinar si el partit de Santiago Abascal pot haver incorregut en alguna infracció administrativa.

Amb aquest objectiu els socialistes han registrat una proposta dirigida a la Comissió Mixta per a les Relacions amb el Tribunal de Comptes, que serà, en definitiva, la que decidisca si dona el mandat o no expressament al fiscalitzador a revisar la comptabilitat de Vox en eixos anys.

El Tribunal de Comptes ja fiscalitza la comptabilitat anual dels partits amb representació parlamentària i de les fundacions que tenen vinculades, així com les seues comptabilitats electorals. Així, el partit que lidera Santiago Abascal ja s'ha sotmés a exàmens pels seus comptes de campanya, si bé encara no ha aparegut en els informes anuals del Tribunal donat el retard que arrossega la institució, que el seu últim informe aprovat és de 2O16, quan Vox encara no tenia representació en el Congrés.

FISCALIA NO VA VEURE DELICTE

Els socialistes justifiquen la seua iniciativa, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la denúncia que una antiga militant de Vox va dirigir el 7 de juliol de 2020 a la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La denunciant, recorda el PSOE, assegurava haver sigut testimoni de l'existència d'un finançament irregular de la formació que presideix Abascal. Encara que els socialistes assenyalen en la seua proposta que la Fiscalia va concloure que "no hi havia indicis de delicte", però destaquen que va remetre còpia al Tribunal de Comptes perquè analitzara els fets.

Per això, interpreten que el ministeri públic va instar el fiscalitzador a determinar si Vox podria haver incorregut en "alguna de les infraccions administratives contemplades en l'article 17 de la Llei de Finançament de Partits Polítics".

Per tot això, ara busca que la Comissió Mixta Congrés-Senat per a les Relacions amb el Tribunal de Comptes encomane a aquest òrgan "la realització d'una fiscalització de la comptabilitat del partit polític Vox referida als exercicis 2018 i 2019".

El PSOE especifica que eixa fiscalització haurà de prestar "especial atenció" als fets remesos al tribunal el juliol de 2020 per la Fiscalia de València.

L'exmilitant que va presentar la denúncia després arxivada va donar compte de donacions en metàl·lic al partit i va parlar fins i tot de l'existència d'una suposada caixa b de la formació a la província de València.

Arxivat a:

Destacats