El pressupost de Turisme creix fins als 103,96 milions en 2022 per a "la definitiva recuperació" del sector

El Bo Viatge per a 2022 comptarà amb 15 milions d'euros i podrà sol·licitar-se a partir del 20 de desembre

Guardar

Marca turística de Turisme Comunitat Valenciana
Marca turística de Turisme Comunitat Valenciana

La partida pressupostària destinada a Turisme en els comptes generals de la Generalitat per a 2022 creix fins als 103,9 milions d'euros amb la finalitat de contribuir a "la definitiva recuperació" del sector i en una "aposta per la qualitat i la sostenibilitat turística, la formació del sector i la desestacionalització".

El director general de Turisme, Herick Campos, ha valorat l'increment pressupostari. En concret, els comptes públics per a l'any vinent contemplen destinar 90 milions d'euros a Turisme Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un augment del seu pressupost del 7 per cent respecte a 2021, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

Entre els principals objectius, Campos ha assenyalat "l'increment de la promoció turística, la diversificació dels mercats, i el suport a la gastronomia, amb la finalitat de continuar creixent en el nombre de turistes que visiten la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha destacat l'increment pressupostari destinat a polítiques actives de promoció turística, que aconsegueix un 14,89%, per la qual cosa tindran una consignació pressupostària de 28 milions d'euros.

"Des de la Generalitat considerem necessari realitzar una aposta per la qualitat i la sostenibilitat turística per al que s'incrementa tant la partida destinada a promoció com la dirigida a millorar la competitivitat del sector", ha defensat.

BO VIATGE 2022

De la mateixa manera, Campos ha insistit en la necessitat de "continuar millorant la formació del sector, així com d'avançar en la desestacionalització". En aquest sentit, ha anunciat un augment de tres milions d'euros per al Bo Viatge 2022, que comptarà amb un pressupost de 15 milions d'euros, i ha avançat que es podrà sol·licitar a partir del 20 de desembre.

Finalment, el director ha valorat que la Generalitat "ha fet costat al sector turístic durant la pandèmia oferint-li ajudes directes, a través dels plans Resistir i Resistir Plus", amb la finalitat de "suportar els efectes de la crisi econòmica i social generada".

En aquest sentit, ha afirmat que, amb els pressupostos del pròxim any, "volem que les empreses que s'han mantingut, i que han tingut una bona campanya estival, reben el nostre suport en la seua aposta per la promoció de la qualitat i de la sostenibilitat".

TURISME INTERNACIONAL

Entre els mesos de gener a setembre d'enguany, la Comunitat Valenciana ha registrat l'arribada de 2.612.089 de turistes internacionals, la qual cosa suposa un augment del 16,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

En concret, el mes de setembre el nombre de turistes estrangers que ha visitat la Comunitat ha sigut de 641.452, la qual cosa suposa un fort repunt del 246% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què les visites van ser un total de 185.154.

Referent a això, el director general ha destacat que les perspectives "podrien millorar més en els pròxims mesos a causa de l'avanç de la vacunació, que podria canalitzar-se cap a una major demanda de serveis turístics".

Destacats