El PPCV presenta una moció als ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a rebutjar la Taxa Turística

Guardar

El vicesecretari d'organització del PPCV i portaveu del PPCV en l'FVMYP, Juan Francisco Pérez Llorca
El vicesecretari d'organització del PPCV i portaveu del PPCV en l'FVMYP, Juan Francisco Pérez Llorca

El sotssecretari d'organització del PPCV i portaveu del PPCV en l'FVMYP, Juan Francisco Pérez Llorca ha anunciat que "hem presentat una moció als ajuntaments valencians per a oposar-nos de manera absoluta al fet que s'impose una taxa al turisme en la nostra Comunitat".

Pérez Llorca ha afirmat que "des del PPCV continuarem defensant i lluitant contra la seua imposició perquè llastra la recuperació d'un dels nostres principals motors econòmics com és el turisme. Aquest nou impost ataca directament a la competitivitat del sector i disminueix el poder adquisitiu dels turistes".

Tots els professionals, les empreses del sector i les que es beneficien en segona instància d'aquest, la societat civil, i els turoperadors europeus, "han advertit de l'efecte perjudicial d'aquest nou impost" ha assenyalat el dirigent popular.

El sotssecretari d'organització del PPCV ha assegurat que "amb aquesta moció volem contribuir a la defensa del sector que és un dels motors de la nostra economia i ocupació i que ha patit de manera directa les conseqüències de la pandèmia". Ara que els indicadors apunten un possible repunt del turisme en la nostra Comunitat, ha continuat, els grups del tripartit nacionalista del Consell (PSOE-PSPV, Compromís i Unides Podem), desoint les necessitats del sector, presenten una Proposició de Llei en les Corts Valencianes, per a aprovar una taxa que hauran de costejar els turistes que visiten la nostra Comunitat i els que vulguem visitar alguna localitat dins de la nostra pròpia autonomia".

En aquest sentit, Pérez Llorca ha denunciat que "aquests grups no han tingut el valor d'anomenar-lo pel seu nom, i han denominat la seua iniciativa com a "Proposició de Llei Valenciana de mesures fiscals per a impulsar el turisme sostenible", intentant camuflar l'única veritat: crear un impost per a penalitzar a tot aquell que faça turisme en la nostra Comunitat".

Per part seua, el sotssecretari d'Organització ha recordat que "el sector turístic en la Comunitat Valenciana genera més de 13% del PIB i el 14% de l'ocupació, però l'actual situació del sector és alarmant, ja que els hotels van perdre el 48% de la seua producció durant 2021 en comparació amb l'últim any prepandèmia, 2019, sent més rellevant en relació amb el mercat internacional, en el qual les pèrdues van ser del 70%".

Arxivat a:

Destacats