El PPCV adverteix: "Si Puig segueix governant, el castellà s'acabarà convertint en una optativa"

Guardar

aula_gva
aula_gva

La portaveu d'Educació del grup popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha advertit aquest diumenge que si el president de la Generalitat, Ximo Puig, segueix governant, "el castellà s'acabarà convertint en una assignatura optativa".

En un comunicat, la diputada ha afirmat que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "està obligant a molts centres, que abans oferien doble línia valencià-castellà, a disminuir en un 50% l'ensenyament en castellà per a reduir-ho a la mínima expressió".

Així, ha advertit que nombroses AMPES i consells escolars de la Comunitat estan denunciant que el conseller "ha manipulat de forma arbitrària i capritxosa" els projectes lingüístics dels centres que abans tenien la doble línia en castellà i valencià "fent desaparéixer el castellà".

Gascó ha indicat que havien dissenyat projectes on el castellà i el valencià convivien d'una forma equilibrada però "açò va en contra de les pretensions de Marzà, que ha obligat als centres a reduir l'ensenyament en castellà al mínim". Tant és així, ha afegit, que ni tan sols s'han atés els recursos que aquests centres han presentat.

Si aquesta actitud contínua, ha avançat, "este és el principi de la fi del castellà en les aules mogut per les ànsies catalanistes de Puig i Marzà".

Al seu judici, no es promou el valencià, que és el que defensen des del PP "sense imposar ni discriminar", aconseguint "un equilibri harmònic entre les dues llengües en els centres de la Comunitat".

La portaveu d'Educació ha avançat que el PPCV seguirà amb la seua "tancada defensa per la convivència lingüística" i realitzarà un ronda de contactes per totes les administracions implicades com a ministeris, diputacions, Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la societat civil per a alertar que "el castellà està en perill a la Comunitat" i "que s'actue en conseqüència".

Destacats