El PP recull les reivindicacions de comerciants, fallers i Mercat Central pel tancament al tràfic de Ciutat Vella i els canvis de direccions

La moció demana paralitzar l'aplicació del règim sancionador en l'APR de Ciutat Vella Nord, en vigor a partir del pròxim 1 de desembre de 2021

Guardar

El PP reunit amb colectius de Ciutat Vella
El PP reunit amb colectius de Ciutat Vella

El PP ha recollit en una moció la postura dels col·lectius de Ciutat Vella davant el tancament al trànsit de Ciutat i els canvis de direccions a l'entorn del Mercat Central. En la mateixa es recullen les reivindicacions dels venedors del Mercat Central, l'agrupació de Falles de Ciutat Vella i la petició dels comerciants. És difícil que algun dels grups vote en contra "perquè recollim les reivindicacions dels col·lectius que entren cada dia a Ciutat Vella i que veuen molt precipitat el tancament a partir de l'1 de desembre, en menys de 15 dies".

Més de 7.000 fallers ja no podran accedir als seus casals que es troben en la zona d'exclusió al trànsit per a no autoritzats i només podran tindre accés dos vehicles permanents per comissió fallera. La resta hauran de sol·licitar-lo cada vegada que acudisquen a la comissió. Aquest mateix problema el patirà qualsevol associació que tinga seu en la zona afectada. Això mateix ocorre amb els quatre altars de Sant Vicent de Ciutat Vella i els Amics de Corpus.

Hui la portaveu del PP s'ha reunit amb representants de les comissions falleres, els vicentins dels altars de Sant Vicent i l'Associació d'Amics del Corpus. Catalá els ha transmés la moció que es votarà demà en el ple on es demana la paralització del tancament i que s'escolte el Mercat Central en les seues reivindicacions. "Abans d'imposar el tancament amb multes ha de resoldre's el problema que tindran fallers i festers per a poder seguir la seua activitat, per això demanem que es paralitze el que serà un fet el dia 1 de desembre. I respecte als venedors del Mercat demanem al Govern de Ribó i PSOE que els escolten i no realitzen les remodelacions del trànsit per la imposició i sense diàleg, coneixent quines són les seues reivindicacions".

Moció del PP per a demà

La petició del PP insta en primer lloc al Govern de Ribó i PSOE a "paralitzar l'aplicació del règim sancionador en l'Àrea de Prioritat Residencial de Ciutat Vella Nord, en vigor a partir del pròxim 1 de desembre de 2021". La decisió s'ha pres sense consens ni diàleg i amb una campanya informativa que es fa tard i malament.

En segon lloc els populars demanen "mantindre el compromís de no posar en funcionament les cambres dels carrers Maria Cristina i Vella de la Palla fins a la fi de les obres, o, almenys, fins que es puga circular per la plaça Ciutat de Bruges, perquè els vehicles autoritzats puguen seguir en línia recta cap al carrer Carda i els no autoritzats puguen girar per la rotonda que permetrà el canvi de sentit en la plaça Ciutat de Bruges cap a la plaça de Sant Agustí".

Una altra de les reivindicacions del Mercat Central també es recull en la moció i es demana "deixar sense efecte el canvi de sentit del Carrer Carabasses fins que no estiga obert l'accés per la Plaça Ciutat de Bruges, ja que és l'única manera d'accedir als solars quan els venedors trauen el seu vehicle del soterrani del Mercat Central (habilitat per a càrrega i descàrrega només fins a les 11.00 h)".

Sobre el Mercat Central la moció demana que el Govern municipal "reconega i facilite el treball i esforç que realitzen cada dia els prop de 80 venedors que s'autoproveeixen, carregant i descarregant personalment, sinó també amb els 500 proveïdors que subministren gènere a la totalitat de llocs de venda del Mercat Central".

Destacats