El PP exigeix al Consell que reclame de forma immediata a Sánchez el pagament del deute per desplaçats

Guardar

El portaveu de Sanitat del PP en Corts, José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del PP en Corts, José Juan Zaplana

El Grup Parlamentari Popular ha registrat una iniciativa en Les Corts en la qual exigeix al Consell de Puig que reclame de manera immediata al Govern de Pedro Sánchez el pagament del deute en concepte de desplaçats.

El portaveu de Sanitat, José Juan Zaplana, ha recordat que durant els primers anys del Govern del Botànic en la Comunitat Valenciana "i de la mà de la llavors consellera Montón, es reivindicava aquest pagament. La paradoxa és que després Montón va ser ministra de Sanitat amb Sánchez i no va fer res per a arreglar-ho", ha indicat.

Així, José Juan Zaplana ha lamentat que tampoc els successors de Montón en el Ministeri -Carcedo, Illa i Darias- "han realitzat cap gestió per a liquidar el deute existent amb la nostra Comunitat i que, després de les últimes dades facilitades a data desembre de 2020 per la mateixa Conselleria, ronda els 800 milions d'euros, "mentre que els de 2021 segueixen amagats, però per l'augment del deute estarà rondant els 1000 milions"".

El diputat popular ha recordat, així mateix, que en Les Corts s'ha preguntat en diverses ocasions a la consellera Ana Barceló quina és la situació actual d'aquest deute, quin és el seu import total i quines actuacions ha dut a terme per a reclamar-la. "Però el govern actual de la Comunitat Valenciana i el seu president Ximo Puig semblen haver abandonat l'interés legítim a reclamar aquest deute i aqueixa contundència exhibida en el passat s'ha convertit en un silenci permanent", ha recriminat José Juan Zaplana.

En la iniciativa José Juan Zaplana exigeix al Consell de Puig "que moga fitxa" i reclame de manera immediata el pagament d'aquest concepte. El portaveu de Sanitat ha assenyalat que els diners "ha de destinar-se de manera finalista i immediata a augmentar principalment les plantilles de professionals i millorar les condicions dels autoconcerts, i d'aquesta manera pal·liar les llargues llistes d'espera que patim en la Comunitat Valenciana".

Destacats