El PP estudia portar a Antifrau els 80 contractes per més de prop d'un milió d'euros adjudicats a dit per Ribó aquest Nadal

El PP va denunciar la setmana passada l'acumulació de contractes menors per a Nadal, "i ara han aflorat nous contractes i sumen ja prop d'un milió d'euros pagats pel Govern de Ribó i PSOE"

Guardar

El regidor del PP Santiago Ballester
El regidor del PP Santiago Ballester

El Grup Municipal Popular, després de la denúncia realitzada la setmana passada, hui ha tingut accés a l'existència de més contractes menors i adjudicats a dit per valor de prop d'un milió d'euros per a organitzar Nadal, cavalcada i Expojove entre altres activitats nadalenques. Sumen ja més de 80 contractes per un valor pròxim al milió d'euros i la majoria d'elles adjudicats a dit i sense procés de concurs públic.

El PP ja va denunciar el malbaratament del Govern municipal en l'organització dels actes d'aquest Nadal a través de desenes de contractes a dit. En concret, els populars critiquen que des del consistori enguany s'han gastat prop d'un milió d'euros en més de 80 contractes menors.

Els populars han anunciat hui que ja s'està estudiant posar en coneixement de l'Agència Valenciana Antifrau per si existiren irregularitats en aquestes adjudicacions que s'han fet sense concurs públic en la seua majoria i tots aquells que s'han cancel·lat malgrat contractar-se.

"El Govern de Ribó i PSOE ha tornat a abusar d'aquesta figura legal que ha d'usar-se de manera excepcional per a adjudicar els contractes a dit sense lliure concurrència", ha criticat el regidor popular, Santiago Ballester.

Des del PP insisteixen que l'ús arbitrari que fan Compromís i el PSPV dels contractes menors és una burla als elements de control de la contractació pública. "Una vegada més, el Govern Municipal fa gala de la seua política d'amiguisme en l'adjudicació dels contractes públics d'aquesta institució", ha reclamat Ballester.

En aquest sentit, els populars critiquen que a l'organització de Expojove s'han destinat 120.000€ en total, tots ells en forma de contractes menors. "Han adjudicat a dit tota l'organització de Expojove 2021: des de la programació de Nadal, el subministrament, la decoració i fins als serveis artístics", ha denunciat l'edil del PP. Unes dades als quals cal sumar els 160.000€ destinats a la cavalcada de Reis de 2022 i altres contractes que, en suma, aconsegueixen els 48.000€.

"Aquest Nadal el Govern municipal s'ha dedicat a regalar contractes a dit, una pràctica més que reprotxable perquè priva a altres empreses de concórrer a aquests serveis", ha lamentat Ballester. Els populars han tornat a exigir al Govern de Ribó i PSPV que deixe d'abusar dels contractes menors i que respecten d'una vegada la integritat i la transparència en els processos d'adjudicació dels contractes públics.

Arxivat a:

Destacats