El PP demana que la ministra Montero comparega en Les Corts per a explicar el desenvolupament del canvi de model de finançament

"Ens urgeix el canvi de model perquè en 2022 rebrem del Govern d'Espanya al voltant de 2.700 milions d'euros menys que en 2021 i cada dia que pansa és un drama per als valencians"

Guardar

El portaveu d'Hisenda del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez
El portaveu d'Hisenda del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez

El PP ha sol·licitat per registre de les Corts la reunió de la comissió d'Hisenda per a decidir sobre la compareixença de la ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, en aqueixa Comissió per a explicar "com s'està desenvolupant el canvi de model de finançament de les comunitats autònomes".

Així ho ha anunciat el portaveu d'Hisenda del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, qui ha assenyalat que "vénen anunciat reiteradament aqueix canvi del model per part del govern d'Espanya, tant Sánchez com la ministra, i també l'ha promés el president Puig. Asseguren que estan treballant i fent passos per a avançar en aqueix canvi de model per això volem saber".

Ibáñez ha assenyalat que "veiem com el temps passa i no coneixem absolutament cap detall de com serà el nou model de finançament. Per això sol·licitem que la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda aculla a la ministra del ram i que explique a casa de tots els valencians com va aqueix model de finançament tan anhelat i necessitat per tots els valencians".

El portaveu d'Hisenda ha afirmat que "ens urgeix el canvi de model perquè en 2022 rebrem del Govern d'Espanya al voltant de 2.700 milions d'euros menys que en 2021 i cada dia que passa és un drama per als valencians dels quals els grups d'esquerres res volen saber".

Rubén Ibáñez s'ha mostrat convençut que els grups de l'esquerra no poden votar en contra d'aquesta iniciativa ja "que tots volem conéixer què s'està fent i en quina línia es treballa. No s'entendria que el tripartit d'esquerres no mostrara interés en el nou model i tornara a vetar aquesta compareixença com ja van fer divendres passat en impedir que compareguen els ministres i exministres d'Hisenda en la comissió d'investigació del deute, una comissió absolutament sectària, manipuladora i en la qual s'ha demostrat que no tenen interés a investigar res. Sembla que el tripartit té por d'escoltar".

Finalment, Ibáñez ha afirmat que "no s'entendria que als grups de l'esquerra no els interessara que vinga Montero, que és la ministra que parla d'infrafinançament i que incompleix els acords aconseguits de terminis per a presentar un nou model de finançament".

 

 

Destacats