El PP demana al Consell augmentar el transport públic a les universitats per a evitar aglomeracions

El portaveu d’universitat del GPP, Luis Martínez, acusa la consellera Pascual de “improvisar i llançar missatges contradictoris” a les universitats valencianes amb la pandèmia

Guardar

pp
pp

El PP ha demanat al Consell augmentar el transport públic a les universitats per a evitar aglomeracions.

Així ho ha assenyalat el portaveu d'universitat del Grup Parlamentari Popular (GPP), Luís Martínez, qui ha criticat a la consellera d'universitats Carolina Pascual per demanar ara que les universitats facen els exàmens en línia a causa de la pandèmia "quan fa a penes una setmana, l'11 de gener, defensava que fos presencial. La consellera va cames ajudeu-me, improvisant, amb una falta de lideratge absolut perquè aquesta situació ja es preveia des de mitjan desembre, abans d'acabar les classes en vespres de Nadal. Llavors no es va avançar, no va fer res i ara llança missatges contradictoris. Demanem que deixe de crear confusió i de jugar amb l'alumnat i la salut del personal de les universitats, docents i alumnes".

En aquest sentit, el PP ha presentat una iniciativa a les Corts en la qual el diputat Luis Martínez demana "adoptar mesures en el transport públic d'accés a les diferents universitats, ja siga autobús, tren de rodalia, metre o tramvia, davant el risc de massificació. També instem a demanar fons europeus en matèria de digitalització i que siga la mateixa conselleria la que lidere aquesta transformació digital dins de les universitats perquè no sabem quant durarà aquesta pandèmia i les universitats han d'estar preparades".

En concret en la proposta, amb quatre punts, se sol·licita "restablir i augmentar serveis públics de transport que milloren les connexions amb les universitats i eviten aglomeracions. En segon lloc, exigir a la Conselleria de lnnovació, Universitats, Ciència i Societat Digital que les beques d'estudi estiguen resoltes abans de la primera setmana de juliol de 2021. Que la Conselleria impulse al costat de les universitats públiques valencianes, la implantació d'una plataforma comuna que ajude a superar les dificultats que es produeix per a la realització d'ensenyament en línia, i, en quart lloc, que incloga el projecte de digitalització de les universitats valencianes entre els projectes a ser finançats pels fons de la Unió Europea, pla de resiliència del programa Next Generation Europe".

A més, Luis Martínez ha assenyalat que "el món universitari se sent en aquests moments abandonat i desconcertat davant la situació i les dificultats que ofereix la mateixa administració que, en lloc d'ajudar, es dedica a llançar missatges confusos que no contribueixen a convertir les universitats en espais segurs".

Finalment, Luis Martínez ha demanat a la consellera d'Universitats que "demostre almenys el mateix interés a preservar la salut dels universitaris com el que té a regar amb subvencions a la Fundació a la qual pertany el seu marit".

Arxivat a:

Destacats