El PP demana a Puig que assumisca responsabilitats per les sentències contra la gestió sanitària de la pandèmia

Guardar

El portaveu de Sanitat del PPCV,  José Juan Zaplana
El portaveu de Sanitat del PPCV, José Juan Zaplana

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha demanat hui a Puig que assumisca responsabilitats per les dues sentències conegudes aquesta setmana que condemnen la gestió sanitària de Puig i Oltra durant la pandèmia.

José Juan Zaplana ha indicat que "aquesta setmana hem vist la condemna al govern valencià per la desprotecció del personal sanitari i ara una altra a denúncia del Col·legi Oficial de Metges d'Alacant que condemna a Puig i Barceló davant l'abandó de sanitaris davant la vacunació".

"Tal com recull la sentència del jutjat contenciós número 3 d'Alacant, estem davant una vulneració del principi d'igualtat (art. 14 CE), del dret a la salut (art. 43 CE) o fins i tot el mateix dret a la vida (art. 15 CE). A més, aquesta sentència obri la via de la mateixa responsabilitat personal, política i fins i tot penal en la qual puguen haver incorregut els qui hagen donat lloc a aquesta situació, perquè és molt difícil explicar o esbrinar les raons que van portar l'Administració autonòmica de la Comunitat Valenciana actuar d'aquesta manera", ha afegit.

Per al portaveu popular, "no es pot consentir ni un minut més que el govern de Puig es torne a amagar i mire cap a un altre costat perquè totes aquestes sentències assenyalen la responsabilitat política que han d'assumir immediatament. No sols reconeixen la pèssima gestió de la pandèmia que hi ha hagut en la nostra comunitat sinó també tots els costos derivats d'aquestes sentències que haurem d'assumir entre tots. Això no pot seguir així: Puig ha de deixar la seua covardia habitual i assumir la seua responsabilitat".

Destacats