El PP critica que el metre "suprimeix el castellà" per a copiar a Catalunya

Guardar

Entrada d'una estació de Metrovalencia
Entrada d'una estació de Metrovalencia

La sotssecretària de Territori, Comunitat i Cultura del PPCV, Mª José Ferrer San Segundo, ha denunciat aquest dijous que "la Generalitat continua fent passos per a copiar la política lingüística de Catalunya, aquesta vegada amb la supressió del castellà en la nomenclatura de les parades de metro".

Així ha rebutjat la decisió de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) de modificar el nom de parades de Metrovalencia i retolar-les únicament en valencià.

La 'popular', en un comunicat, ha acusat el govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem) de no fer res per millorar les freqüències dels metres ni per a evitar les aglomeracions de passatgers, mentre "dedica temps i recursos a seguir amb les seues obsessions, com apartar el castellà, que és idioma oficial a Espanya i cooficial en la Comunitat Valenciana".

Al seu judici, aquesta mesura no és prioritària en un moment de crisi com l'actual i FGV hauria de referir-se a "una altra normalització, la de millorar el benestar dels ciutadans i un bon servei".

"Ximo Puig --'president' de la Generalitat i líder del PSPV-- hauria de veure's menys amb líders independentistes que estan portant a la fallida a Catalunya i més amb bons gestors --ha abundat--. Aquestes mesures ni simplifiquen ni milloren la identificació dels carrers ni les fan més amables ni més atractives per a impulsar el comerç".

Per a la també regidora, això demostra que el Botànic confon el foment del valencià amb l'exclusió del castellà, "copiant una vegada més les polítiques desenvolupades a Catalunya" i revela "de nou les seues fòbies al castellà, a la monarquia o qualsevol referència religiosa".

I ha assegurat que és sorprenent que no s'haja concretat el cost dels estudis previs ni dels canvis de retolació i cartelleria, a més d'"irresponsable, sobretot quan els recursos han de destinar-se a ajudes als ciutadans, als comerços i als autònoms abaixant-los els impostos i amb ajudes directes per a pal·liar la seua situació".

Arxivat a:

Destacats