El Dia de la visibilitat lèsbica trau al carrer l’exposició VisibLES de Lambda

Des de Lambda fan una crida a les dones lesbianes perquè es facen visibles en xarxes el 26 d’abril amb les etiquetes #VdeVisibles i #lesbianasvisibles

Guardar

Ez5CjV7WEAcBhOL
Ez5CjV7WEAcBhOL

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, porta a tres places de València, en els propers dies, l’exposició «VisibLES: memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica», un recorregut pels testimoniatges de 18 dones que formen part de la història de Lambda i que han estat compromeses de forma activa amb la lluita pels drets de les dones lesbianes en els últims 20 anys.

Amb aquesta exposició itinerant volen reivindicar la necessitat de tindre referents positius visibles en el Dia de la visibilitat lèsbica, perquè totes les dones lesbianes tenen dret a ser elles mateixes, i sobretot per aquelles que hui encara no poden mostrar-se com són perquè conviuen diàriament en espais i amb persones intolerants que no reconeixen la diversitat afectiva i sexual, de gènere i familiar.

Segons dades d'un estudi –no representatiu però sí qualitatiu– realitzat per la FELGTB (Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals), una de cada 10 dones lesbianes ha deixat la seua feina per conflictes derivats de la falta de respecte a la seua orientació sexual, per la qual cosa el mateix percentatge tem visibilitzar-se per les bromes, la por a l'aïllament i la por a represàlies.

«Demanem respecte quan ocupem el nostre espai en la vida pública i, per això, hui eixim al carrer amb l’exposició VisibLES, que mostra la vida de cada dona i, al temps, la de tot un col·lectiu i la seua lluita», explica Mariana Urueña, responsable de l’exposició.

La gent que s’acoste a verure l’exposició itinerant «VisibLES: memoria, reconocimiento y visibilidad lésbica» podrà conéixer 18 dones lesbianes visibles que formen part de la història de Lambda i que han estat compromeses amb la lluita pels drets i la visibilitat de les dones lesbianes. «El seu compromís vital en els últims 20 anys en la conquesta dels drets, llibertats i visibilitat de totes les lesbianes, la qual cosa els agraïm molt, ha servit de referent per a eixes dones que encara no es mostren com són i també per fer la nostra societat més justa, plural i igualitària», afegeix la representant de Lambda.

Més accions pel Dia de la visibilitat lèsbica

La mostra «VisibLES: memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica» pot visitar-se també des de la web de Lambda i també pot fer-se una visita guiada en el canal de Youtube de Lambda, en què es locuten els testimonis, de manera que siga accesible també per a persones amb discapacitat visual.

A més, des de Lambda es sumen a l’acció estatal V de Visibles, lesbianas visibles, i demanen a les lesbianes que el 26 d’abril es facen fotos fent amb els dits una V i les pengen a les seues xarxes amb les etiquetes #VdeVisibles i #lesbianasvisibles, a més de mencionar-les com @lambdavalencia per a poder compartir-les i omplir les xarxes de lesbianes orgulloses.

També han participat des del col·lectiu valencià en la organització de la segona edició del VisibLes Fest de FEGLTB –la federació estatal de persones Gais, Lesbianes, Trans i Bisexuals–, que consistirà en tres xerrades en línia del 26 al 28 d’abril, a les 18:30 hores:

• Dilluns 26, "Visibilitat lèsbica: feminisme i interseccionalitats", amb Carmen G. Hernández, Teresa Meana i Josefa Suárez Míguez, i la moderació de la nostra companya Mariana Urueña.

• Dimarts 27, presentació del llibre "Maternidades Cuir", amb les seues autores, Eva Abril i Gloria Trujillo.

• Dimecres 28, "Sexualitat i salut lèsbica" amb María Torres (Ars Eróticas), Lola Ferreiro, Aleida Castro Viera i Natzaret Dos Santos (Sola me gusto).

Arxivat a:

Destacats