El Consell destina 47,2 milions d'euros al copagament farmacèutic i ortoprotètic per a garantir els tractaments mèdics a les persones més vulnerables

Mónica Oltra destaca que aquesta mesura, que s'aplica des de 2016, "garanteix la salut com un dret de totes les persones independentment de la seua situació social o econòmica"

Guardar

La vicepresidentai portaveui del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidentai portaveui del Consell, Mónica Oltra

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat que el Consell destinarà enguany un total de 47,2 milions d'euros a compensar el copagament de productes farmacèutics i ortoprotètics, unes ajudes que "garanteix els tractaments mèdics, eliminant els obstacles econòmics que representa aquest copagament per a les persones més vulnerables".

Oltra ha assenyalat que es tracta d'una mesura que el Consell ve aplicant des de 2016, "garantint així la salut com un dret de totes les persones, independentment de la seua situació social o econòmica".

Per a poder fer efectius aquests pagaments el Ple del Consell ha aprovat hui els dos convenis amb els col·legis oficials de farmacèutics d'Alacant, Castelló i València en els quals s'estableix les condicions de dispensació, facturació i pagament tant de les aportacions per tractaments farmacològics com ortoprotètics.

En concret, per a tractaments farmacològics es destinaran 41.448.670 euros distribuïts entre pensionistes (25.114.550 euros); menors d'edat (4.709.000 euros); persones en situació de desocupació (11.614.880 euros) i famílies monoparentals (10.240 euros).

D'altra banda, durant aquest exercici 2022 es destina un import de 5.838.700 euros per a atendre els tractaments tant ortoprotètics com farmacològics de persones amb diversitat funcional.

Aquestes ajudes busquen compensar les despeses derivades dels tractaments mèdics prescrits pel personal sanitari, perquè les persones beneficiàries no hagen de pagar els productes ortoprotètics i els medicaments adquirits en els establiments d'ortopèdia i en les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats