El Consell aprova un conveni amb l'Administració de l'Estat per a realitzar el projecte Pilotem Comunitat Valenciana d'inclusió social

Guardar

Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa
Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'Administració General de l'Estat, a través de la Secretaria General d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social, per a la realització del projecte Pilotem Comunitat Valenciana per a la inclusió social.

En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s'estableix una subvenció directa de 10.243.668,33 euros destinada a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament d'itineraris d'inclusió social per a col·lectius específics, aplicant en cada cas objectius concrets i ben diferenciats per a la seua posterior avaluació, que s'adaptaran a les necessitats de cadascun d'ells.

Amb la finalitat de contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa, s'ha prioritzat com a grups específics a les dones víctimes de violència de gènere, població gitana, joves extutelats, persones sense llar, famílies vulnerables, persones amb diversitat funcional o afectades per malalties de salut mental, població LGTBI i persones prostituïdes.

El projecte es realitzarà amb la col·laboració d'entitats del tercer sector especialitzades i amb experiència en la realització d'aquesta mena d'itineraris d'inclusió social, aplicant una nova metodologia d'intervenció social innovadora. S'estima l'execució de 53 accions amb un abast aproximat de 2.282 participants.

A més, en el projecte s'acordaran canals de col·laboració amb altres administracions, sobretot amb les entitats locals a través dels serveis socials d'atenció primària, posant en valor la importància de la coordinació amb les entitats del tercer sector com a element de millora en el procés d'intervenció dels itineraris.

Arxivat a:

Destacats